0

Kiteellä satsattava elinvoimaan

Olen kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu ja tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Kiteeltä. Kuluvan valtuustokauden aikana Kitee on noussut kriisikunnasta kuntataloutensa tasapainottaneeksi kaupungiksi.
Kiteellä tulee satsata nyt elinvoimaan, jotta Kitee olisi houkutteleva paikka asua, elää, yrittää ja tehdä työtä. Meidän tulee huolehtia viihtyisästä asuin- ja elinympäristöstä, jossa tärkeät palvelut ovat lähellä kaikenikäisiä kuntalaisia lapsista ikäihmisiin. Se tarkoittaa tasokkaita koulutus-, sivistys-, terveys- ja vapaa-ajanpalveluita, toimivaa infraa sekä ylipäätään sujuvaa arkea. Kaupungin tärkeä tehtävä koulutus- ja sivistyspalveluiden järjestäjänä korostuu nyt entisestään, kun sote-palvelujen järjestäminen ei ole enää kaupungin vastuulla.

Yrittäjäystävällinen kunta luo työtä ja hyvinvointia. Päätöksenteon tulee olla avointa ja ripeää. Kunnassa tulee olla yrittäjyydestä ja elinvoimasta vastaava viranhaltija. Yrityksille tuotetaan aktiivisesti tietoa tavoitteista, päätöksistä ja suunnitelmista. Päätösten yritysvaikutukset tulee huomioida jo asioiden valmisteluvaiheessa.
Yritykset tulee huomioida pienhankinnoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös julkisten hankintojen kilpailutuksissa. Kunnan ei tule harjoittaa häiritsevässä määrin yritysten kanssa kilpailevaa liiketoimintaa, vaan sen tulisi hyödyntää yrittäjyysresurssia palvelutuotannossaan.
Maankäytössä ja maapolitiikassa tulee huomioida yritysten tarpeet. Kiteellä on hyvin tarjolla erilaisia liiketiloja. Myös liikenne- ja tietoliikenneyhteyksien tulee olla kunnossa.
Uudet työpaikat syntyvät pääasiassa pieniin yrityksiin. Kiteetä tulee markkinoida vetovoimaisena yritys- ja asuinpaikkana, jotta paikkakunnalle saadaan uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Kiteellä tulee panostaa koulutukseen ja osaavan työvoiman saatavuuteen.
Meillä on haasteista huolimatta mahdollisuudet luoda elinvoimainen ja houkutteleva, kaikkien kuntalaisten yhteinen Kittee.

Sanna Halttunen
Yrittäjä, kuntavaaliehdokas ( kok.)
Kitee

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...