0

Ei vain hyvä tai paha

Uutinen oman osuuspankin fuusioaikeesta isoon maakunnalliseen pankkiin on säikäyttänyt Kerimäellä. Kerimäen Osuuspankin osuuskuntakokouksessa muutama päivä uutispommin jälkeen oli aistittavissa kapinamielialaa.
Kerimäen Osuuspankin kohtalo on jäsentensä varassa. He päättävät, kuinka suunnitelmien käy. Luvassa on mielenkiintoinen kevät.
Pankkimaailma on hurjassa muutoksessa –  ja on ollut monta vuotta. Yksiköt ovat suurentuneet, ja valitettavasti usein pienten paikkakuntien konttorit isojen pankkien omistuksessa on joko ajettu alas tai aukioloajat on typistetty minimiin.
Yhden paikkakunnan pankit alkavat pian olla harvinaisuuksia. Mielenkiintoista kuitenkin on, että jotkut pankit porskuttavat, eikä tiedossa ole fuusioita. Tästä esimerkkinä Puruvesi-lehden levikkialueelta on Kesälahden Osuuspankki.
On totta, että suuri pankki lupaa ison taseen ja taloudellisen vakavaraisuuden, niin sanotut levemmät hartiat. Näin muistutetaan fuusioiden yhteydessä.
Lupausten takana on kuitenkin seisottava. Valitettavasti usein käy niin, että jonkin ajan kuluttua pienille konttoreille käy kalpaten. Sen vuoksi nytkään vakuutteluita ison osuuspankin hyvyydestä ei kannata niellä purematta.
Iso yksikkö ei ole aina paha, eikä pieni ole hyvä. Kyse on toimintavasta. Isokin voi kunnioittaa pieniä osasisaan, jos se haluaa. Siitä on olemassa aniharvoja hyviä esimerkkejä. Niitä kaivattaisiin lisää.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...