0

Vielä viimeisen kerran kuntaliitoksesta

Vielä viimeisen kerran haluan palata Punkaharjun ja Savonlinnan kuntaliitokseen ja vain siksi, että muutamat pitkäaikaiset Punkaharjun kuntapäättäjät vakuuttelevat yhä lehtien palstoilla, kuinka demokraattinen kuntaliitospäätös oli.
Muistellaanpa menneitä. Ennen vuoden 2008 kunnallisvaaleja punkaharjulaisilta kysyttiin, ”lähdetäänkö selvittämään mahdollista liitosta.”
Punkaharjulaisten enemmistö oli sitä mieltä, ette ei lähdetä. Sitten käytiin 2008 kuntavaalit.

Vaalikamppanjan aikana kukaan ehdokas ei mainostanut, että haluaa ryhtyä neuvottelemaan kuntaliitoksesta. Kuinka sitten kävikään? Sama valtuusto lahjoitti Punkaharjun kunnan 2012 Savonlinnan kaupungille.
Kun katsoo tehtyä päätöstä ja vertaa sitä ennen vaaleja tehtyyn punkaharjulaisten kuntalaiskyselyn tulokseen, niin tämmöinen demokratia tuntuu oudolta.

Miksi ei järjestetty äänestystä kuntaliitoksesta, koska me tämän tämän päätöksen kustannukset joudumme maksamaan?
Syykin on selvä. Jos olisi annettu kuntalaisten äänestää liitoksesta, sitä ei olisi tullut.
Olen muutaman kerran kirjoittanut tästä ja vielä useammin siitä puhunut. Joskus ajattelin, että päätösten tekijät voisivat julkisesti sanoa: ”Paska homma, mutta anteeksi, että tuli tehtyä”.
Olisikohan se meiltä maksajilta liikaa pyydetty? Silti uskon, että se joka punkaharjulaisista pääsee valtuustoon päättämään meidän alueen asioista ja näkee äänestystuloksen joutuu useasti toteamaan: ”Kyllä minä niin mieleni pahoitin”
Tämän jälkeen en tähän aiheeseen palaa.

Veikko Puustinen
Kaupunginvaltuutettu
Kuntavaaliehdokas (ps.)
Punkaharju

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...