0

Tiina Kosonen on Etelä-Savon ensimmäinen Vuoden yksinyrittäjä

Etelä-Savon yrittäjien hallitus valitsi kerimäkeläisen Tiina Kososen Etelä-Savon Vuoden yksinyrittäjäksi 2017. Titteli julkistettiin Etelä-Savon Yksinyrittäjätreffeillä 18. maaliskuuta Mikkelissä.

Tiina Kosonen on kehittänyt vuonna 2011 perustamastaan MarTiinaK Oy:stä hyvämaineisen vaate- ja kenkäkaupan, joka on tunnettu myös oman talousalueen ulkopuolella. Asiakkaat keskustelevat positiivisesti yrityksen asiakaspalvelusta sekä valikoimasta myös sosiaalisessa mediassa.

Omistaja on laajentanut yrityksensä valikoimaa, ja tällä hetkellä kaupasta löytyy hyvä kokoelma naisten, miesten ja lasten vaatteita ja kenkiä sekä kosmetiikkaa, koruja, laukkuja ja muita asusteita. Valikoimaan sisältyy myös leluja ja muuta lahjatavaraa.

Kerimäen Kenkä Oy:n varaston siirryttyä MarTiinaK:n omistukseen vuonna 2014, toiminta siirtyi uusiin tiloihin, joissa mahtuu hyvin pyörittämään perinteistä sekatavarakauppaa. Kauppa ei yritäkään kilpailla suurien marketien kanssa, vaan rakentaa mainettaan hyvänmielen kauppana.

Tiina Kosonen panostaa henkilökohtaiseen palveluun ja tuotteiden oikeaan hinnan ja laadun suhteeseen. Asiakkaan kanssa käydään läpi päivän kuulumiset ja moni purkaa myös omia tunteitaan ja huoliaan luotettavalle kauppiaalle. Kosonen haluaa tarjota asiakkailleen yllätyksellisiä kokemuksia.

Myös Kosonen aviomies Marko toimii yrityksessä taustatukena. Yhdessä käydään muun muassa messumatkoilla hankintoja tekemässä. Tiina Kosonen tuntee hyvin asiakkaansa ja heidän tarpeensa, mikä helpottaa uusien tuotteiden hankinnassa. Naapurissa on muitakin yksinyrittäjiä, joilta saa tarvittaessa arvokasta neuvoa ja tukea.

Kosonen ei pidä yritystoiminnan laajentamista mahdottomana ajatuksena. Ainakin Savonlinnan keskustaan on kaivattu uutta kenkäkauppaa.

– Mutta suin päin ei lähdetä laajentamaan, vaan kannattavasti ja riskienhallinta mielessä. Liiketoiminnan laajentamisen perimmäisiä haasteina yksinyrittäjälle on sen tuottavan työntekijän löytäminen ja palkkaaminen.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...