0

Muovin kierrätys ei toimi – pienet paikkakunnat jätetty keräyksen ulkopuolelle

Muovipakkausten kierrättäminen Puruveden alueella toimii ainoastaan Kesälahdella, jossa K-marketin yhteydessä oleva keräyspiste on suosittu.
– Tämä on hyvin tarpeellinen palvelu, sanoo muovipakkauksia kierrättävä kesälahtelainen Arja Hämäläinen. Hän säästää muovin keräyksen ansiosta omissa jätehuoltokustannuksissaan selvää rahaa.

Hämäläisen sekajäteastia tyhjennetään nykyisin  vain pyydettäessä, koska suurimman osan jätteistä pystyy kierrättämään Rinki Oy:n ekopisteen avulla.
Muissa Puruveden alueen pitäjissä muovipakkausten keräys ei sitten toimikaan. Enonkoskella ei ole lainkaan Rinki Oy:n muovin keräystä, eikä liioin Savonrannalla, Kerimäellä tai Punkaharjulla.
Savonlinnan alueella muovipakkauksia kerätään ainoastaan kaupunkikeskustassa ja Nojanmaassa.

Rinki Oy:n jättämää aukkoa Savonlinnan seudulla paikkaa Punkaharjun Kuljetus Muhonen Oy, joka alkoi tarjoamaan muovinkeräyspalvelua viime kesänä tehtyään terminaalisopimuksen tuottajayhteisö Suomen Uusiomuovi Oy:n kanssa.
Punkaharjulaiselta yritykseltä voi tilata muovinkeräysastian, joka tyhjennetään sopimuksen mukaan.
– Monet haluavat kierrättää muovipakkaukset, mutta kokevat sen hankalaksi, kun keräyspisteet ovat kaukana, Laura Muhonen Punkaharjun Kuljetus Muhonen Oy:stä kertoo.

 

Lue lisää muovin kierrätyksestä 2.3. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...