0

Tärkeiden päätösten aika

Nuoret pääsevät jälleen tutkailemaan kevään pian koittaessa, mihin suuntaan omaa tulevaisuuttaan ryhtyy rakentamaan.
Valtakunnallinen yhteishaku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen käynnistyi tämän viikon tiistaina ja päättyy kuukauden päästä 14. maaliskuuta.
Haku on tarkoitettu perusopetuksen päättäville ja ilman tutkintoa oleville.
Seutukunnalla on runsaasti tarjontaa, mistä valita. Nyt on pohdintojen aika, lähteäkö yleissivistävään lukioon vai hankkimaan pätevyyttä ammatilliselta puolelta.
Myöhemmin keväällä eli 15. maaliskuuta käynnistyy ammattikorkeakoulujen yhteishaku.
Tällä viikolla alkaneessa yhteishaussa on koko maassa tarjolla runsaat 80 000 opiskelupaikaa, ja niistä vajaat 44 000 sijoittuu ammatilliseen koulutukseen ja vajaat 37 000 lukiokoulutukseen.
Nuorten kannattaa rohkeasti vertailla ja ”kilpailuttaa” oppilaitosten tarjontaa. Oppilaitosten puolestaan on viisasta markkinoida itseään nuorille ja tuoda omat vahvuutensa esille.
On äärimmäisen tärkeää hakeutua peruskoulun jälkeen opintielle. Samoin sellaisten, joilla ei ole vielä tutkintoa, kannattaa hakea kouluun.
Nykyinen yhteiskunta vaatii monipuolisia tietoja ja taitoja, ja merkille pantavaa on,  että useimmat aikuisistakin täydentävät koko työuran ajan opintojaan. Ei ole liian rohkeaa sanoa, että nykyinen elämä pitää sisällään elinikäisen oppimisen.
 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...