0

Kalliit papanat, kaislat ja koivut

Nojanmaan liito-oravan papanoita tarjotaan Korkeimman oikeuden tuomarien pöydälle. Etoasian vatvominen läpi kaikkien oikeusasteiden tuntuu entisestä puuntuottajasta  enemmän tahalliselta kiusanteolta kuin lain ja oikeuden toteutumisen ajamiselta.
Syyttäjävirasto näyttää haluavan ”ristiinnaulita” muutaman erittäin ammattitaitoisen metsäalan asiantuntijan ja yhden maanomistajan muutaman papanan takia.  Näyttämättä on, ovatko papanat tuoneet liito-oravat vai jotkut muut.
Kitinä oikeuslaitoksen resurssipulasta pitänee paikkansa, kun tämän tason asioita ratkotaan ylintä oikeusastetta myöten. Kansalaisena minulla on oikeus kysellä, onko viranhaltijakoneiston tarkoitus tahallaan kiusata hallintoalamaisiaan vai edistää asioiden sujuvaa käsittelyä.

Ely-keskuksessa osataan hyvienkin hankkeiden jarruttaminen ammattitaidolla. Hyvänä esimerkkinä Kerimäen kirkkorannan puhdistusniittojupakka viime kesältä.
Pro Puruvesi-yhdistys on tehnyt korvaamatonta työtä järvemme vedenlaadun ennallistamiseksi. Yhtenä toimenpiteenä on vesikasvillisuuden poisto rehevöityneiltä alueilta.
Kun kaislikon niitto alkoi, niin ely-keskuksen ”kommando-osasto” hyökkäsi  pelastamaan viitasammakon ja jonkun korennon. Siellä pojat liputtivat kaislikkoa ja työmaa seisoi ja maailma pelastui. Päivä- ja kilometrikorvaukset muistuttivat kuun lopussa onnistuneesta virkamatkasta.

Muutama vuosi sitten Kerimäen kunnan rakennustarkastaja oli antanut Kerimäen seurakunnalle luvan poistaa muutaman metsäasiantuntijan merkitsemän lahon hieskoivun Kaivopirtin puistosta.
Aina valmis iskujoukko Mikkelistä oli paikallislehtiuutisesta oli hoksannut mahdollisuuden tuottoisaan virkamatkaan, jolla pelastetaan Kerimäen kirkon historiallinen ympäristö.
Eipä kenellekään juolahtanut mieleen käydä Mikkelin Maakunta-arkistossa tutustumassa kuviin Kerimäen kirkon ympäristöstä eri vuosikymmeniltä.

 

Erkki Pennanen
Vanhaisäntä
Kerimäki

 

Kirjoita Puruveteen!
Kirjoita mielipiteesi jostakin ajankohtaisesta asiasta.
Tekstin mitta mielellään enimmillään 3 000 merkkiä välilyönteinen.
Suosimme omalla nimellä kirjoittamista, mutta julkaisemme myös nimimerkkikirjoituksia.
Liitä aina mukaan yhteystietosi, ne jäävät vain toimituksen tietoon.
Kirjoita sähköpostilla uutiset@puruvesi.net tai kirjepostilla Puruvesi/Lukijan mielipide, Kauppatie 16, 58500 Punkaharju.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...