0

Rata auki Punkaharjulla – tutkijalautakunta työssään

Junarata Punkaharjun Putikossa on avattu jälleen liikenteelle, ja paikalle saapunut onnettomuustutkintalautakunta on työssään.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan juna kyettiin ajamaan pois turmapaikalta Putikosta, ja rataosuus otettiin käyttöön sen jälkeen, kun VR:n edustajat tutkivat radan.

Henkilöauto jäi kiskobussin alle tasoristeyksessä Putikon vanhan sahan kohdalla Punkaharjulla keskiviikkona illalla. Hälytys tuli kello 19.55.

Poliisin mukaan henkilöauto raahautui junan keulan edessä 130 metriä ennen junan pysähtymistä. Henkilöauton kuljettajana toiminut nuori punkaharjulaismies menehtyi törmäyksessä. Auton kyydissä ollut nuori paikkakuntalainen mies loukkaantui pahoin ja hänet vietiin Kuopin yliopistolliseen sairaalaan hoidettavaksi.

Kiskobussissa oli 15 matkustajaa. Junan kuljettaja ja matkustajat eivät loukkaantuneet.

Poliisin mukaan onnettomuus aiheutui ilmeisesti henkilöauton kuljettajan käyttämästä tilannenopeudesta ja hänen mahdollisesta arviointivirheestään. Tapahtumapaikalla tienpinta oli luminen ja hiekoittamaton.

Tasoristeyksessä on valo-opaste tielläliikkujille, mutta ei puomia.

Poliisi ja liikennevahinkojen tutkijalautakunta jatkavat onnettomuuden tutkintaa.

Juna tuli Parikkalan suunnasta Punkaharjun suuntaan ja sillä oli vauhtia noin 80 kilometriä tunnissa.

Onnettomuus aiheutti muutoksia junaliikenteeseen Parikka-Savonlinna-välillä. Keskiviikkoillan taajamajunien vuorot peruttiin kokonaan tai osalta matkaa ja korvattiin taksikuljetuksilla.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...