0

Harjumaisema avartuu entisestään – hakkuiden toinen vaihe vauhdissa

Harjualueen maisemahakkuiden toinen vaihe käynnistyi viime viikon loppupuolella. Metsähallituksen luontopalvelut on jo aiemmin poistanut puustoa ja kasvillisuutta Mustanniemen ja vanhan kivisillan väliseltä alueelta. Työt saatiin nyt käyntiin myös Pususillalta Hynninlahdelle ulottuvalla alueella. Sen siistiminen on ulkoistettu Punkaharjun Metsäpalvelulle. Hakkuita varten alueelle jäädytettiin alkuvuoden ajan jäätietä Metsähallituksen toimesta.

Metsäpalvelun Veijo Laukkasen mukaan aluetta siistitään Metsähallituksen ohjeistuksen mukaisesti. Alueelta poistetaan puustoa noin 80 m3 hehtaarilta. Kaikkiaan puustoa hakataan noin 300 m3. Töitä on tehty alueella kahden metsurin ja traktorimiehen voimin. Hakkuu painottuu alarinteen puustoon. Alueelta poistetaan muun muassa sellaiset puut, jotka varjostavat alla olevaa välikerroksen mäntyä tai ovat huonokuntoisia, tai liikenteelle vaarallisia.

Kuvagalleriasta löytyvässä kartassa näkyy hakkuualue. Siitä käy ilmi myös levike, jonka yhteyteen on hakattu erityinen näkymäalue.

 

Muokattu 15.2.2017: korjattu Mustanniemen taivutusmuoto

2 kommenttia aiheesta “Harjumaisema avartuu entisestään – hakkuiden toinen vaihe vauhdissa

 • 14.2.2017 at 17:48
  Permalink

  Mustaniemi taipuu Mustanniemen – ei Mustaniemen. Kielitoimiston ohjeen mukaan suomalaisten kuntien, kaupunkien ja muiden asutusten nimiä taivutetaan siten kuin paikkakunnalla on totuttu taivuttamaan.

 • 17.2.2017 at 21:33
  Permalink

  Kävin katsomassa hakkuita ensin jäällä hiihtäen ja seuraavana päivänä harjutieltä käsin. Hyvä, että hakkuita taas tehdään ja avarretaan näkymiä vesille. Maantien varrella oli vielä jo hakatulle alueelle jää-
  nyt muutama iso koivu, jonka rungossa oli pitkä halkeama ja laho etenemässä. Kun puu oli aivan ajoradan lähellä, on iso riski, että puu rojahtaa tielle. Kun itse vastasin harjualueenkin hakkuista ja hoidosta vuosien 1973 -2002 aikana, oli hakkuiden päätarkoitus poistaa vioittuneet, lahot ja muuten vaaralliset puut. Näin ei näytä ”iso isäntä” aina täällä toimivan.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...