0

Härkönen: Kirjaston siirrossa ei ole järkeä – lautakunta ratkaisee Punkaharjun kirjaston kohtalon 22. helmikuuta

Kirjaston siirrossa Punkaharjulla ei ole mitään järkeä. Näin kommentoi sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja Riitta Härkönen (sd.) tutustuttuaan tiistaina tilakysymykseen Punkaharjulla.
Kaupunki suunnittelee siirtävänsä kirjaston toiminnot kirjastotalolta vanhalle kunnantalolle eli Punkaharjutalolle. Siirron kustannuksiin, kuten remonttiin, on varattu 100 000 euroa.
Sivistyslautakunta tutustui iltakoulussaan tiistaina kirjastoon ja kunnantaloon. Härkösen kanta on,  että kirjaston pitää pysyä nykyisellä paikallaan.
– Tarvittavat korjaukset ja muut järjestelyt maksaisivat niin paljon, ettei rahallista säästöä synny.

Iltakoulun mukana Punkaharjun-kierroksella oli myös kiinteistöjohtaja Jukka Oikari, joka totesi Itä-Savo-lehdessä, että kirjasto on suunniteltu kirjastoksi ja vanha kunnantalo kunnantaloksi. Puruvesi-lehti ei tavoittanut Oikaria kommentoimaan keskiviikkona.
Punkaharjutaloon tarvittaisiin esimerkiksi toinen poistumistie. Niin ikään ilmastointi ja valaistus menisivät uusiksi.
– Olen samaa mieltä Oikarin kanssa, että kunnantaloa ei ole suunniteltu kirjastoksi. Punkaharjutalon tilat olisivat lisäksi tiloiltaan pienemmät, ja se merkitsisi aineistojen vähentämistä.

Osa joistakin aineistoista pitäisi sijoittaa Härkösen tietojen mukaan kellariin, ja se vaikeuttaisi käytännön toimintaa. Sen Härkönen toteaa, että sijainniltaan Punkaharjutalo olisi nykyistä kirjaston parempi.
– Mutta kirjasto on tiloiltaan hyvässä kunnossa, eikä välitöntä remontin tarvetta ole.
Sivistyslautakunta päättää kirjaston siirrosta 22. helmikuuta. Kaupunginhallituksella on mahdollista käyttää päätökseen otto-oikeuttaan.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...