0

Hyvät käytännöt jakoon ja käyttöön

Myönnettäköön – harmitti, ettei Suomen Yrittäjien parhaan pienen paikallisyhdistyksen palkinto osunut Punkaharjun Yrittäjille.
Mutta onhan se näin kuntavaalivuonna luonnollista, että valitsijat painottivat yrittäjäjärjestön ja kuntapäättäjien yhteistyösaavutuksia sekä aktiivista kuntavaikuttamista. Paremmalle hävisimme, sillä Pukkilan Yrittäjillä on todella aktiviinen ote kuntansa kehittämisessä. Aktiivisuus näkyy esimerkiksi kunnanvaltuuston esityslistalla yritysvaikutusten arviointina.

Viisas kunta tietää minkälaisia yrityksiä sen alueella toimii, tuntee niiden resurssit ja hyödyntää niitä. Kunnan aito kiinnostus yrittäjistä ja yrityksistä sekä teot ratkaisevat onko alueella työtä ja elinvoimaa. Yrityksethän ne kuitenkin työllistävät ihmisiä, jotka maksavat niitä kipeästi kaivattuja veroja yhteisten palveluiden tuottamiseksi.
Virkamiestenkin on jalkauduttava seudun asukkaiden ja yritysten joukkoon, niin syrjäkylille kuin kaupunkikeskukseenkin – meillä on toisillemme annettavaa.

Viisas päättäjä tuntee ympäristönsä ja keskustelee ihmisten kanssa siitä, mikä toimii ja missä on kehittämistä. Vahvistetaan hyviä ominaisuuksia ja pyritään eroon toimimattomista käytänteistä.
Uusi valtuustokausi tarjoaa mahdollisuuden uudistaa toimintatapoja ja ajattelua. Toivottavasti myös Savonlinnan seudulla saamme aidon vuorovaikutuksen kuntapäättäjien ja elinkeinoelämän kesken.

Yrittäjän päivänä 5.syyskuuta 2013 paikallisyhdistykset eri puolilla Suomea kutsuivat koolle kaupungin- ja kunnanvaltuustot allekirjoittamaan sitoumuksen yrittäjyyden puolesta.
Nyt on aika muistuttaa sitoumuksen sisällöstä, ja jokainen voi omilta ehdokkailta kysyä, miten he ajattelevat edistävänsä sitoumuksessa mainittuja asioita: miten ehdokas edistäisi yrittäjämyönteistä ilmapiiriä, kehittäisi alueen elinkeinojen ja yrittämisen edellytyksiä sekä kunnan vetovoimaisuutta.

Maakuntauudistuksen tultua voimaan kunnan velvollisuudet muuttuvat melkoisesti ja katse pitää suunnata entistä enemmän elinvoimaisuuden kehittämiseen.
Savonlinnan seutu kaipaakin nyt kipeästi uudistumisen ja innovatiivisuuden ilmapiiriä – tekemisen fiilistä. Tuoreet uutiset Savonlinnan elinkeinojohtajan valintaprosessista antavat tosin täysin päinvastaisen signaalin uudistumiskyvystä.
Varmaan monia muitakin kiinnostaa, miksi toinen kahdesta loppusuoralla olevasta ehdokkaasta on eläkkeellä oleva mies.

Paluumatkalla Suomen Yrittäjien puheenjohtajien neuvottelupäiviltä totean, että matkan parasta antia oli uusien ihmisten tapaaminen ja keskustelu siitä, miten muualla on rakennettu yritysten ja kuntapäättäjien yhteistyötä.
Me voimme pyytää onnistuneita käytänteitä kehittäneitä ihmisiä kertomaan, miten ovat ongelmia ratkoneet.
Käytetään aikaamme muuhun kuin pyörän uudelleen keksimiseen. Kuunnellaan ja hyväksytään myös ulkopuolisia aloitteita ja ideoita!

Ruth Lähdeaho-Kero
Kirjoittaja on Punkaharjun
Yrittäjien puheenjohtaja.
Savonlinnan seutu kaipaakin nyt kipeästi uudistumisen ja innovatiivisuuden ilmapiiriä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...