0

Vilkas lintupäivä Punkaharjulla – kuvakatsaus rengastajien työhön

Joukko lintuharrastajia- ja rengastajia kokoontui lauantaina Puruveden seudulle vuotuisen Tikkatapahtuman merkeissä. Päivän ajan seurattiin ja rengastettiin lintuja. Illaksi harrastajat kokoontuivat Tikkapikkujouluihin Rantakattiin.

Seuranta- ja rengastuspaikkoja oli kaikkiaan 13. Pääpaino oli tikkakannan tutkimisessa, mutta niin sanotuilla yleisörasteilla seurattiin ja rengastettiin myös muita lajeja. Punkaharjun Laukansaaressa oli yksi tällainen piste. Siellä työtä tekivät Juha Miettinen ja Mari Kukkamäki.

Päivä oli Miettisen ja Kukkamäen mukaan vilkas ja päivän aikana rengastettiin kymmeniä lintuja. Tikkoja ei toimittajan vierailun aikaan ollut rengastettavana, mutta aiemmin päivällä niitä oli tutkittavaksi saatu.

Visiitin aikaan Miettisen ja Kukkamäen käsittelyssä oli kuitenkin muun muassa pähkinähakki. Katso kuvasarja rengastajien työstä ja lue tikkatapahtumasta lisää 26.1. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...