0

Vireys syntyy ihmisistä

Kun Puruvesi-lehden edesmenneeltä perustajalta Erkki Paakkiselta kysyttiin aikoinaan, osaako hän hitsata, oli vastaus: en tiedä kun en ole koskaan kokeillut.
Näkemyksessä asuu suuri viisaus. Tuota ajattelua joutuu yhä useampi soveltamaan nykyään työelämän kurimuksissakin. Kun entinen työ loppuu, joutuu ihminen sopeutumaan ja usein opettelemaan uutta.
Elinkeinoelämän Keskusliiton johtaja Matti Apunenkin totesi taannoin, että vaikka tekninen muutos vie työpaikkoja, se myös synnyttää uutta työtä.

Samassa muutoksessa eletään myös Savonlinnan ja Kiteen kaupungeissa palvelujen osalta. Kuntaliitosten virallinen sopeutumisaika umpeutuu ja entisissä maaseutukunnissa pitää nyt opetella elämään oikeasti kaupunkilaisina kaupunkilaisten joukossa.
Ihmisten identiteetti ei katoa hallinnollisten rajojen myötä. Siitä osoituksena ovat voimistuvat pitäjä-ajatukset. Niitä ei pidä nähdä alueellisena kilpailuna vaan vahvuutena. Vahva itsetunto ruokkii kokeilemaan sellaistakin mitä ei ole ennen osannut.

Vireys ei synny hallintomallista, vaan ihmisistä. Niistä ihmisistä, joilla on oma visio ja tahto sen toteuttamiseen. Näin syntyy uusia tapahtumia ja toimeliaisuutta. Hallinnon pitää kannustaa tällaisia hankkeita, eikä vain korulauseissa ja strategioissa.
Toimeliasta Uutta Vuotta 2017.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...