0

Joulu se on juhlista jaloin

Joulu se juhlista jaloin, onko se vaan kaikilla. Kun nyt joulupukin pajassakin alkaa olla lama, se vasta ihme juttu on. Niin vaan Tonttu Torvinen kertoi.
Tonttu matkaan läksi apua nyt etsimään. Joulupukki huolissaan, kun ei eurot riitä tarvikkeita ostamaan, jotta tontut valmistaisi lahjat kauniit, somat.
Lapset oottaa aattoiltaa, silmät kirkkaat loistavat. Joulupukki miettii, mistä hyvät neuvot tulis jotta lahjat kääröön saatais.
Oispa hyvä mieli, joka pukkia nyt auttais, jotta kaikki lapset saisi pukilta taas lahjoja. Lapset kaikki kilttejä, eihän pukki erottaa tahdo ketään lapsia. Jouluhan on lasten juhla ikioma verraton. Vaikka kyllä kaikki mielissään jouluaattoa nyt odottaa.

Vanhemmat vaan kyllä tietää laman, mutta ei lapset vielä. Jospa oltais yhtä tuumaa, autettais nyt pukkikultaa. Joulusta tulis edes lapsille ilon juhla verraton ja kaikki saisi viettää joulun iloisen.
Onhan meillä rauha maassa, mutta mistä moinen lama joulupukin pajaan asti. Kyllä tästä selviää nyt pukki, kun vaan auttajia löytää. Tonttu sydän hellä lämpöinen, varmaan auttaa jokainen, kun nyt sana leviää, pulasta silloin joulupukin pelastaa.

Joulupukki ilomielin vielä matkaan lähteä nyt saa. Porot juoksee, kellot kilkkaa, tähtitaivas vilkkaa, matka jatkuu sukkelaan. Joulupukki hymysuin laulelee nyt mielissään, taas on jouluaatto.
Lapset laulaa riemuissaan, pukki oveen kolkuttaa, lahjat jakaa niinkuin ennen. Iloitaan taas yhdessä joulun suuresta sanomasta, seimen lapsen syntymästä.

Lahja Mäkäläinen
Enonkoski

Kirjoita Puruveteen!
Kirjoita mielipiteesi jostakin ajankohtaisesta asiasta.
Tekstin mitta mielellään enimmillään 3 000 merkkiä välilyönteinen.
Suosimme omalla nimellä kirjoittamista, mutta julkaisemme myös nimimerkkikirjoituksia.
Liitä aina mukaan yhteystietosi, ne jäävät vain toimituksen tietoon.
Kirjoita sähköpostilla uutiset@puruvesi.net tai kirjepostilla Puruvesi/Lukijan mielipide, Kauppatie 16, 58500 Punkaharju.

 
 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...