0

Maaseutunuorten joulutulet roihuavat torstaina Punkaharjulla

Maaseutunuorten perinteiset joulutulet syttyvät teiden varsille torstaina 22. joulukuuta. Joulutulilla maaseutunuoret toivottavat matkailijat lämpimästi tervetulleiksi joulunviettoon maaseudulle. Joulutulet ovat Maaseutunuorten kiitos suomalaisille kotimaisen ruoan ja maaseutumatkailun suosimisesta jouluna ja ympäri vuoden. 

Joulutulet syttyvät reilulla sadalla paikkakunnalla.  Punkaharjulla tulet ovat noin kello 17-18, ja paikkana on Valtatie 14 ja Kulennoistentien risteyksen levähdyspaikka. Tarjolla on glögiä ja pipareita 

Joulutuliperinne alkoi reilut parikymmentä vuotta sitten. Ensimmäisen kerran Maaseutunuorten joulutulet syttyivät 1994 Etelä-Pohjanmaalla. MTK:n maaseutunuorten valiokunnan puheenjohtaja Aino Kurtti on mukana sytyttämässä joulutulia kotipaikkakunnallaan Yli-Torniossa.

– Lapin maaseutunuoret ovat vahvasti mukana vaalimassa tuota perinnettä. Se on komea perinne, jolla saa itsensä ja toivottavasti muutkin joulumielelle. Me Lapin ”manut” haluamme kiittää suomalaisen maaseudun ja ruoan arvostajia, suomalaisia, kertoo Kurtti.

Maaseutumatkailun asiantuntija Kimmo Aallon mukaan joulun aika on vuoden vilkkain sesonki maaseutumatkailuyrittäjille. Yrittäjät ovat valmistelleet joulua ja vuodenvaihdetta jo pitkään. Emännät ja isännät ovat valmiina vastaanottamaan jouluvieraat ympäri Suomen.

– Vuodenvaihde on mitä parhainta aikaa varata matka kiireettömyyteen ja maaseudun tunnelmaan. Valinnanvaraa löytyy maatila- ja mökkimatkailun sopivista yhdistelmistä joulun rauhaa janoaville tai  voimaannuttavaa luonnon vetovoimaa haluaville.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...