0

Punkaharjun kirjaston siirrossa ei ole järkeä

Punkaharjulaiset haluavat pitää nykyisen kirjastonsa jatkossakin kirjastona. Punkaharjun aluejohtokunta ilmoitti äskettäin kantanaan, että koska talo on alunpitäenkin kirjastoksi suunniteltu ja sellaisena toimii, pysyköön se myös kirjastona.
Maanantainen Savonlinnan budjettivaltuusto ei osannut ottaa selvää kantaa asian puolesta taikka vastaan. Valtuusto teki päätöksen äänin 29-22, ja sen mukaan kirjaston 100 000 euron muuttorahat pidetään budjetissa.
Päätös mahdollistaa kirjaston muuton, mutta toivon mukaan vaaka kallistuu siihen asentoon, että kirjasto säilyy.
Maaseutuhenkiset valtuutetut lausuivat puolustavia sanoja. Esimerkiksi Pekka Nousiainen (kesk.) ja Aune Kupiainen (kesk.) olivat sitä mieltä, että entisellä kunnantalolla Punkaharjutalolla alkaa olla sen verran paljon muuta toimintaa, että kirjasto ei mahdu sinne.
Kupiainen ehdotti, että ratkaisu kirjaston paikasta tehtäköön vielä kevään aikana. Nousiainen totesi ryhdikkäästi, että kirjaston voi päättää säilyttää nykyisessä paikassaan.
Savonlinnan sivistyslautakunta ottaa torstaina 15. joulukuuta kantaa kirjastoon. Esitys lautakunnalle on, että kirjasto siirretään Punkaharjutaloon.
Toivottavasti järki löytyy ja kirjasto pysyy nykypaikallaan. Taloudenkaan kannalta siirrossa ei ole mitään järkeä, sillä säästöä syntyy 20 000 euroa vuodessa. Sillä ei ole kaupungin talouden kannalta mitään merkitystä. Toiminnallisuuden kannalta kirjaston siirto olisi peruuttamaton erehdys.

 

Kommentteja aiheesta “Punkaharjun kirjaston siirrossa ei ole järkeä

  • 16.12.2016 at 12:03
    Permalink

    Kirjastoa ei saa siirtää! Olen ehkä hieman asianosainen ja jäävi, mutta kun noita kierroksia auringon ympäri jo on kulunut… Arvostuskysymys kuten tämä: Eduskunnan sivistysvaliokunta esittää huippu-urheilun tukemiseen lisätään 965 000 euroa, vaikka kansanterveyden kanssa huippu-urheilulla ei ole mitään tekemistä. En esittäisi.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...