0

Kuntalaisilta kirjastosiirrolle ei kannatusta tunnu löytyvän – sivistyslautakunta käsittelee aihetta huomenna

Punkaharjun kirjaston mahdollinen siirto on noussut tällä viikolla jälleen keskusteluun. Ensin maanantaina kaupunginvaltuusto äänesti siirtoon varattujen määrärahojen säilyttämisestä. 100 000 euron raha jäi budjettiin. Tiistaina kirjastolla pidetyssä kuntalaiskuulemisessa käytiin vilkasta keskustelua siirrosta. Kuntalaisten suunnalta hyvää sanottavaa ei juuri löytynyt: nykysijaintia pidettiin hyvänä, eikä esitettyihin säästöihin uskottu alkuunkaan.

Sivistyslautakunta käsittelee kirjaston siirtoa 15.12 torstaina. Esityslistalle on laitettu, että siirto toteutettaisiin ja aikataulu sovittaisiin erikseen.

Kaupungin kiinteistöjohtaja Jukka Oikari esitteli tuoreinta suunnitelmaa tiistaina Punkaharjulla. Ainoa toteutettavissa oleva vaihtoehto on se, että kirjasto siirtyisi valtuustosaliin ja sen läheisiin huoneisiin. Kirjastotoimenjohtaja Sanna Kukkosen mukaan palvelu heikkenisi: tilat pienenisivät ja 15 000 kirjaa, eli kolmannes kirjaston nykyisestä kirjamäärästä jouduttaisiin viemään alakertaan varastoitavaksi. Oikari totesi, ettei kiinteistöpuolen näkökulmasta siirrossa ole juurikaan järkeä. Nettokulu kirjastosta on kaupungille 20 000 euroa.

Vs. sivistystoimenjohtaja Anna-Liisa Sairanen kirjasi kuntalaisillan pohjalta pitkähkön listan huomioita, joita lautakunnan käsittelyssä tulee vielä ottaa huomioon.

 

Lue lisää kirjastoasian valtuustokäsittelystä ja kuntalaisillan keskusteluista torstaina 15.12.

Täydennys verkkojuttuun/oikaisu printtijuttuun (lisätty verkkoon 15.12.2016):

Printtiversioon oli erheellisesti kirjattu kuntalaisillassa puhuneen Jonne Tynkkysen kommentteja. Jutussa kerrottiin virheellisesti purkukuluarvioista. Mainittu 135 000 euron summa on kirjastorakennuksen tasearvo kaupungin taseessa. Se on siis summa, jonka kaupunki joutuu alaskirjaaman, jos kirjasto siirretään muualle ja kiinteistölle ei löydy ostajaa. Purkukuluista käytiin keskustelua, mutta tarkkaa tietoa niistä ei ollut kaupungin virkailijoillakaan.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...