0

Aluejohtokunta: Kirjasto säilyköön Punkaharjulla nykyisellä paikallaan!

Punkaharjun aluejohtokunta vastustaa Punkaharjun kirjaston muuttoa kirjastotalolta vanhaan kunnantaloon eli Punkaharjutaloon.

Aluejohtokunta antoi lausuntonsa kaupunginhallitukselle. Alkuperäinen esitys maanantain kokoukselle oli, että kirjastopalveluiden sijoittaminen Punkaharjutaloon on mahdollista, kun kiinteistön vaatimat muutostarpeet on saatu toteutetuiksi.

Varapuheenjohtaja Pauli Otrasen (kok.) mukaan aluejohtokunnan näkemys oli yksimielinen.

– Aluejohtokunta pysyy siinä kannassaan, että nykyinen kirjaston paikka on paras, koska rakennus on kirjastoksi suunniteltu ja tehty.

Kaupunginhallitus perusti vuosi sitten tilatyöryhmän, jonka tehtävänä oli laatia suunnitelma kaupungin oman palvelutuotannon käytössä olevien kiinteistöjen tilatehokkuuden parantamisesta. Tavoitteeksi on asetettu miljoonan euron käyttötaloussäästö ja 10 prosentin tilavähennys vuoteen 2019 mennessä.

Punkaharjun kirjaston osalta työryhmän tämän vuoden maaliskuussa tekemä esitys oli, että kirjasto säilyy kirjastona. Kaupunginvaltuusto päätti kuitenkin viime vuoden joulukuussa, että Punkaharjun kirjaston siirto nykyisestä toimipaikasta muualle ratkaistaan kaupunginhallituksen asettaman kiinteistötyöryhmän esityksen valmistuttua.

Savonlinnan tilapalvelu ja kirjastotoimi ovat tarkastelleet Punkaharjun kirjastokysymykseen tulevaa toimintamallia. Kaupunginhallitus on esittänyt vuoden 2017 talousarvioon, että sivistyslautakunta tekee ratkaisun Punkaharjun kirjastopalveluiden järjestämisestä saatuaan toimitilapalvelun ja aluejohtokunnan kanssa yhteistyössä tehdyn suunnitelman. Lisäksi kaupunginhallitus esittää 100 000 euron investointirahaa kirjaston siirrosta aiheutuviin kustannuksiin.

Punkaharjun aluejohtokunta totesi toukokuussa, että se haluaa säilyttää alueellaan kirjastopalvelut ja on valmis tarvittaessa tarkastelemaan kiinteistöjen yhteiskäyttöä kirjastotoimen turvaamiseksi.

Kirjastotoimenjohtaja Tapani Boman ja kirjastonjohtaja Soile Kokkonen tekivät kaksi vuotta sitten selvityksen Punkaharjun entisen kunnantalon soveltuvuudesta kirjaston käyttöön. Sen mukaan muutto Punkaharjutaloon olisi kirjastolle huononnus monessa suhteessa.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...