0

Suur-Savon Sähkö nostaa hintoja ja investoi rajusti

Suur-Savon Sähkö -konsernin asiakkaiden sähkölasku kallistuu, koska sen jakeluverkkoyhtiö Järvi-Suomen Energia nostaa siirtomaksuja ensi vuoden alusta lukien.
Järvi-Suomen Energian toimitusjohtaja Arto Pajusen mukaan siirtohintojen perusmaksun korotus nostaa tyypillisen kerrostaloasukkaan siirtolaskua noin 3,30 euroa kuukaudessa. Omakotitalouden sähkölasku kallistuu 7 eurolla ja sähkölämmitteisen omakotitalon sähkölasku noin 9 eurolla kuukaudessa. Siirron energiamaksut säilyvät ennallaan.
Pajusen mukaan syynä korotukseen on ennätyksellinen investointiohjelma, joka käynnistyy vuonna 2017.
– Investoimme voimakkaasti sähkönjakeluverkon toimitusvarmuuteen. Sähkömarkkinalain asettamien vaatimusten vuoksi joudumme uusimaan sähköverkkoa ennenaikaisesti, mikä tarkoittaa lähes 70 prosenttia suurempia investointeja kuin luonnollinen uusimistarve vaatisi. Investoinnit rahoitetaan asiakkaiden perusmaksuja nostamalla ja lainarahalla.
Suur-Savon Sähkö -konserni käyttää rahaa ensi vuonna 36 miljoonaa euroa investointeihin, ennen muuta sähköverkkojen maakaapelointeihin.
– Tulevana vuonna kaapeloimme 17 paikkakunnalla yhteensä noin 700 kilometriä pien- ja keskijänniteverkkoa. Uusia puistomuuntamoja rakennetaan 280. Rakentamiskohteet sijaitsevat ympäri toimialuettamme kohdistuen lähinnä taajamiin ja tai niiden lähettyville. Suurimmat kohteet vuonna 2017 ovat Savonlinna, Mikkeli ja Mäntyharju. Esimerkiksi Savonlinnassa rakennetaan 190 kilometriä uutta sähköverkkoa ja investoinnit ovat lähes 10 miljoonaa euroa.

Lue lisää Puruveden alueen investoinneista 1.12. Puruvesi-lehdestä tai näköislehdestä osoitteessa puruvesi.net.

 

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...