0

Ovatko seurojen liittymisen kriteerit liian kovat?

Olavi Korppi kirjoitti kolumnin ”Ovatko eräasiat hallinnassamme?” (Puruvesi 17.11.) Kiitos hänelle hienosta ja oivaltavasta kirjoituksesta.
Olen Korpin kanssa samaa mieltä kirjoituksen alkupuolella käsitellyistä lupa-asioista ja suurpedoista. Haluaisin kuitenkin kiinnittää huomiota Olavin mainitsemaan nuorison keskuudessa vallitsevaan vähäiseen metsästyksen harrastamiseen.
Myönnän, että nykypäivänä nuorille on tarjolla lukuisia mahdollisuuksia harrastamisen suhteen. Uskoisin kuitenkin, ettei metsästämisen vähäisessä suosiossa ole välttämättä kyse kuitenkaan pelkästään kiinnostuksen puutteesta.
Herättelisinkin metsästysseuroja vilkaisemaan peiliin ja esittämään itselleen kysymyksen siitä, ovatko metsästysseuroihin liittymiskriteerit nuorille liian kovat.

Monet seurat vaativat seuraan pyrkiviltä henkilöiltä kohtuuttomia liittymismaksuja tai edellyttävät henkilön omistavan kymmeniä hehtaareja maata. Kuinka monella nuorella riittävät rahkeet tällaisiin vaatimuksiin? Näiden vaatimusten lisäksi, nuoren on myös hankittava metsästykseen vaadittavat luvat ja tarvikkeet. Summa saattaa kasvaa yllättävänkin suureksi. Uskon, että kiinnostusta löytyy, mutta resurssit eivät riitä.
Haluaisin, että metsästysseuroissa heräteltäisiin keskustelua siitä, ovatko seuroille tärkeämpiä liittyjistä saadut rahavirrat vai olisiko tärkeämpää saada seuroihin nuorempaakin sukupolvea ja saattaa näin nuoret ”terveen” harrastuksen pariin.

Matti Huttunen
Sahayrittäjä ja aktiivinen metsästäjä
Kerimäki

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...