0

Oikea suunta Kesälahdella

Kesälahdella mennään eteenpäin rinta rottingilla ja ollaan perustamassa pitäjäneuvostoa. Muistutuksena siitä, että ”me kesälahtelaiset olemme olemassa” ja ”meitä pitää kuunnella”.
Hyvä idea, josta muissakin kuntaliitoskunnissa – pitäjissä – kannattaisi ottaa mallia.
Kuntaliiton johtava lakimies Riitta Myllymäki totesi Puruvedessä 17. marraskuuta, ettei alueellinen toimielin, kuten aluejohtokunta, sodi yhdenvertaisuusperiaatetta vastaan. Näinhän väittää Savonlinnan kaupunki ajaessaan alas alueellisia toimielimiään.
Päinvastoin: ensi heinäkuussa tulee voimaan uuden kuntalain pykäliä, ja niiden mukaan kaupunginvaltuusto voi asettaa alueellisia lautakuntia tai johtokuntia edistämään kunnan osa-alueen vaikutusmahdollisuuksia.
Kiteellä alueellista toimintaa osataan arvostaa. Savonlinnankin kannattaisi miettiä suhtautumistaan pitäjiinsä eli Kerimäkeen, Punkaharjuun ja Savonrantaan.
Mielenkiintoista on sekin, että samaan aikaan kun Savonlinna vetäytyy kuoreensa suhteessa maaseutualueeseensa, muualla maakunnassa toimitaan toisin.
Mikkelin kuntaliitosseudulla uutisoitiin juuri, että Suomenniemen, Ristiinan, Haukivuoren ja Anttolan aluejohtokunnat saivat rinnalleen Mikkelin pitäjän aluejohtokunnan.
Mikkelissä nähdään, että aluejohtokunta on paikallisten olosuhteiden paras asiantuntija ja elinvoiman luoja. Toisaalla maakunnassa on ymmäretty, että tasapainoinen kuntakokonaisuus ymmärtää myös laita-alueiden tärkeyden.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...