0

Elämää kylälle ja valoa ikkunoihin – Enonkosken vanha Kauppiastalo sai uuden omistajan

Syyskuussa tehtiin Enonkoskella kyläkuvan ja kylän elävyyden näkökulmasta tärkeä kiinteistökauppa. Kukka- ja sekatavarapuoti Kodinhelmi -yrittäjät Airi ja Pasi Männynsalo ostivat kukkakaupan vieressä sijaitsevan vanhan kaupantalon.
Nykyinen kukkakaupparakennus ja sen alapuolelle rinteeseen sijoittuva vanha kaupantalo ovat kuuluneet molemmat 1900-luvulla Enonkoskella päivittäistavarakauppaa tehneelle Kuokkasen suvulle.
Talojen nykyinen omistaja Airi Männynsalo myöntää, että syy vanhan kaupantalon ostamiseen oli itsekäs.
– Meitä tietenkin kiinnostaa, mitä kotipihamme naapuritontilla tapahtuu ja vanhan talon myötä saimme kosken rannassa olevan rantasaunan käyttöömme, hän sanoo. Kukka- ja sekatavarapuodin yrittäjät ovat hyvin sidottuja työhönsä ja työpaikkaansa, joten vapaa-ajanviettomahdollisuudetkin on järjestettävä lähelle, kun kauaksi ei voi lähteä.
Toki talokaupan taustalla oli myös rakkaus perinteeseen ja vanhoihin rakennuksiin. Airi Männynsalo kuuluu siihen joukkoon, jonka mielestä huvilamallinen ”Kauppiastalo” on kaunis, ympäristöönsä hienosti soveltuva ja Enonkosken kyläkuvan kannalta tärkeä. Olisi suuri menetys antaa sen lahota paikalleen.

Lue lisää 17.11. Puruvedestä tai Puruveden näköislehdestä osoitteessa puruvesi.net.

 

Kommentteja aiheesta “Elämää kylälle ja valoa ikkunoihin – Enonkosken vanha Kauppiastalo sai uuden omistajan

  • 19.11.2016 at 00:48
    Permalink

    Kiva ja hyvin kirjoitettu artikkeli. Pidän kovasti peukkuja että talolle saadaan toimintaa. Luin koko artikkelin lehdestä, mukavaa että sana leviää myös netissä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...