0

Kuntalainen, laita ehdokkaasi koville!

Ensi vuoden huhtikuussa Suomeen valitaan uudet kunnanvaltuustot. Paikalliset luottamushenkilöt tekevät edelleenkin paljon kuntalaisten kannalta tärkeitä päätöksiä, vaikka iso lohko liukuu valtuustokauden aikana pois terveydenhuollon uudistuksessa.
Vaalipäivä on 9. huhtikuuta, ja kovin kuntavaalikamppailu käydään viimeisten viikkojen aikana. Tällä hetkellä poliittiset puolueet haeskelevat ehdokkaita, ja vaalikuume alkaa pikku hiljaa nousta sitä mukaa kun ehdokkaita liittyy vaalilistoille.
Puruvesi-lehden levikkialueella valitaan kolme valtuustoa, ja ne ovat suurimmasta pienimpään Savonlinnan, Kiteen ja Enonkosken valtuustot.
Kerimäkeläiset, punkaharjulaiset ja savonrantalaiset valitsevat edustajansa Savonlinnan valtuustoon ja kesälahtelaiset Kiteen valtuustoon. Enonkoskella käydään vaalit puhtaasti enonkoskelaisittain.
Kuntalainen on vaalien valtias. Jokainen täysi-ikäinen kuntalainen saa äänestää haluamaansa ehdokasta.
Kun ehdokkaiden nimiä aletaan julkistaa, äänestäjien kannattaa laittaa ehdokkaat lujille. Jyvät löytyvät akanoista, kun näkee hieman päänvaivaa ja tekee kiperiä kysymyksiä.  Ehdokkaiden esiintymistä myös lehtien palstoilla kannattaa seurata.
Toivottavasti puolueet osaavat taitavan ehdokasasettelun ja saavat kasaan alueellisesti kattavan listan varsinkin kuntaliitosalueilla. Vain niin taataan maaseudun äänen kuuluminen päätöksenteossa.

 

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...