0

Hiekkapelto palautui Kiteen kaupungille

Aina eivät hyvätkään suunnitelmat ota tulta alleen. Kesälahden kirkonkylän kupeessa, kuutostien vieressä sijaitseva Hiekkapellon tila on palautunut Kiteen kaupungin hallintaan.

Pinta-alaltaan 3 600 neliön määräala rakennuksineen on ollut vuokrattuna Pro Kesälahti -yhdistykselle, jonka oli tarkoitus säilyttää ja kunnostaa tilan päärakennus ja suunnitella siihen toimintaa, joka tukee vieressä olevaa luonnonsuojelualuetta. Alueesta oli tarkoitus kehittää matkailukohde ja toteuttaa kehittämistyö erillisenä hankkeena.
Kesälahden kunnanhallitus teki Hiekkapellon alueesta vuokra- ja myyntisopimuksen Pro Kesälahti -yhdistyksen kanssa huhtikuussa 2011.
Kuluvan vuoden elokuussa Pro Kesälahti ry:n hallitus päätti ilmoittaa Kiteen kaupungille, että hanke ei ole toteutunut ja yhdistys sen vuoksi luovuttaa Hiekkapellon rakennukset takaisin kaupungille.

Kesälahden kunnan kanssa tehdyssä sopimuksessa ehtona oli, että jos hanke ei käynnisty viiden vuoden sisällä, niin vuokrasopimus raukeaa ja rakennukset palautuvat takaisin kunnalle.
Pro Kesälahti -yhdistyksen puheenjohtaja Raimo Oksman toteaa, että talon kunnostaminen olisi ollut ylivoimainen tehtävä vähävaraiselle yhdistykselle. Yhdistys tutkaili aikansa, olisiko sillä mahdollisuus toimia talon tulevaisuuden hyväksi, mutta johtopäätös oli selkeä.
– Rahat eivät olisi riittäneet kunnostukseen, Oksman sanoo. Yksinomaan kiinteistön liittäminen vesi- ja viemäriverkostoon olisi tullut liian kalliiksi.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...