0

Lappeenrannasta Enonkoskelle – Tuija Valkeapää alkaa kehittää kyliä

Enonkosken Ihamaniemellä käynnistellään kylän kehittämishanketta, jonka koordinaattori aloitti työnsä maanantaina. Tuija Valkeapää muutti Enonkoskelle Lappeenrannasta. Puruveden alue on hänelle ennestään tuttu, koska hän veti 2000-luvun alkuvuosina Puruvesi-hanketta, joka tähtäsi Kerimäen, Punkaharjun ja Kesälahden matkailun kehittämiseen.

Elävä Ihamaniemi -hankkeella on Valkeapään mielestä hyvät lähtökohdat monestakin syystä. Hankkeen ovat valmistelleen paikalliset toimijat omasta halustaan, minkä johdosta siihen ollaan kylällä sitouduttu.
– Näen oman roolini työn helpottajana, asioita koordinoivana ja byrokratian hoitavana uutena silmäparina ja tietopankkina. Toivon, että pystyn löytämään hyviä ja hauskoja tapoja kirkastaakseni paikallisille toimijoille, kuinka kiinnostavia monet täällä jokapäiväiset asiat voivat olla kaupunkilaisten ja matkailijoiden silmin katsottuna.
Kaksivuotisen hankkeen tarkoituksena on muodostaa Ihamaniemen kylälle pysyvät palvelu- ja tapahtumakonseptit. Tuija Valkeapää näkee, että kylän olemassa olevat rakenteet esimerkiksi Maamiesseurantalo ja luostariyhteisö antavat tähän hyvät mahdollisuudet; kaikkea ei tarvitse kehitellä tyhjästä.
Ihamaniemen runsas loma-asukaskanta ja sen matkailupotentiaali antavat paljon kehittämisen mahdollisuuksia. Pysyvän asujaimiston ja matkailun eteen tehty työ hyödyttää yleensä molempia osapuolia.

Kylähankkeen lisäksi Tuija Valkeapää saa järjestettäväkseen Enonkoskella Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia sekä elinkeinotoimen tehtäviä.

 

Lue lisää 10.11. Puruvesi-lehdestä ta Puruveden näköislehdestä osoitteessa puruvesi.net.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...