0

Metsä elää vahvaa kauttaan

Siitä ei ole monta vuotta, kun suomalaisen metsäteollisuuden alasajosta luotiin uhkakuvia. Ennusteet povasivat, että teollisuus karkaa halpoihin tuotantomaihin. Sinne, jossa puuntaimesta kasvaa korjuukelpoinen puu suunnilleen kymmenesosa-ajassa verrattuna Suomen puunkasvuun.
Teollisuuslaitoksia ajettiin alas, ja työttömiä työnhakijoita ilmaantui lisää tuhatmäärin.
Mutta kuten osaamisalapäällikkö Raija Peippo Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistosta torstain 3.11. Puruvedessä toteaa, metsä on tullut takaisin.
Metsäsektoriamme rakennetaan jälleen mittavilla tehdasinvestoinneilla. Niillä on vaikutuksena esimerkiksi itäisen Suomen työllisyyteen. Moni metsäinen elinkeino tai sitä tukeva ala elää juuri nyt suotuisia aikoja.
Suomalainen metsäteollisuus näyttää pysyvän tärkeänä kansantalouden tukijalkana. Hyvä niin, sillä metsävarantomme ovat mittavat, ja metsästä riittää paljon otettavaa. Toivottavasti hyvät vuoden jatkuvat.
Metsistämme kaadetaan hurjat määrät puuta teollisuuden nieluihin. Se tuo metsänomistajille ja muulle yritystoiminnalle hyvinvointia.
Silti Suomessa ei kannata unohtaa, että mitä pitemmälle jalostettuja tuotteita puusta pystytään jalostamaan, sitä paremmin kansantalous voi.

 

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...