0

Tauno Mustonen Enonkoskelta Kristillisdemokraattien piirihallitukseen

Kristiilisdemokraattien Etelä-Savon piirin syyskokous pidettiin lauantaina 22.10. Kangasniemellä.

Kokous valitsi vuodeksi 2017 puheenjohtajaksi Jouni Koskelan Savonlinnasta ja varapuheenjohtajaksi Liisa Ahosen Mikkelistä.

Piirihallitukseen valittiin vuosiksi 2017 – 2018 Antti Kivimäki ja Pirkko Peltoniemi Pieksämäeltä, Esa Ruhanen Hirvensalmelta, Tapani Hannonen Savonlinnasta, Tauno Mustonen Enonkoskelta ja Jenni Kolmisoppi Mikkelistä.

Piirihallituksessa jatkavat Liisa Ahonen ja Tuomo Malinen Mikkelistä, Paavo Ahonen Juvalta, Sirpa Kattainen Mäntyharjulta, Mervi Kontinen Savonlinnasta ja Olavi Kietäväinen Puumalasta.

Kokous antoi kolme julkilausumaa. KD:n Etelä-Savon syyskokouksen mielestä vanhustenhoitajien vähimmäismäärää ei saa laskea, vaan hoitajien määrän tulee olla hoitoisuustasoon nähden riittävä.

Kokousväki kantoi huolta eläinlääkäripalveluista tulevan sote- ja maakuntauudistuksen toteutuksessa.
Sen mukaan on turvattava sekä hyöty- että pieneläinten eläinlääkintäpalveluiden saatavuus maakunnan alueella riippumatta onko paikkakunnalla yksityistä eläinlääkäripalvelua.
Syyskokous muistutti, että koirat ja kissat ovat monelle yksin asuvalle vanhukselle tärkeitä seuralaisia.

KD:n Etelä-Savon piiri ehdottaa, että rattijuopumuksen raja lasketaan 0,2 promilleen ja vesiliikenteen 0,5 promilleen.

– Tutkimukset osoittavat, että ajokyky heikkenee jo pienistäkin alkoholimääristä. Yhteiskunnan tulee vahvasti viestittää kansalaisille, että liikenne ja päihteet eivät kuulu yhteen. Tie- ja vesiliikenteen promillerajojen alentaminen ja tehokas valvonta ovat ehkäisevän päihdetyön järjestöjen mielestä suositeltavia keinoja vaikuttaa niin alkoholipolitiikkaan kuin ihmisten turvallisuuteen arjessa, piiri muistuttaa.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö valtion korvata yrityksille koronan aiheuttamat tappiot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...