0

Savonrannan liitosmiljoona etsii edelleen käyttöään

Savonranta liittyi Savonlinnaan vuonna 2009, mutta kuntaliitosrahoista on seitsemän vuotta myöhemmin edelleen käyttämättä 1,1 miljoonaa euroa.
Kaupunginjohtaja Janne Laineen mukaan raha ei ole kuitenkaan kadonnut, vaan sisältyy myös ensi vuoden talousarvioon. Miljoonalle pitäisi vain löytää järkevä käyttötarkoitus.
– Raha olisi paras käyttää elinkeinoihin, työllisyyttä tukevaan toimintaan. Työpaikkoja tänne tarvittaisiin lisää, totesi Laine Savonrannalla pidetyssä kuntalaistilaisuudessa.

Janne Laine muistutti Savonrannan pärjänneen kuntaliitoksessa hyvin. Yhdistymisavustusta saatiin noin kuusi miljoonaa euroa, josta 2,4 miljoonaa jyvitettiin noin 1200 asukkaan kunnan alueella käytettäväksi. Näistä rahoista siis miljoona on vielä käyttämättä.
– Lisäksi suuret investoinnit oli jo tehty ennen liitosta, täydensi Laine.

Savonrannan osalle ei ensi vuonna ole tulossa juuri myllerryksiä. Kiinteistöasiat alkavat olla toistaiseksi uomissaan, kun terveysasema siirrettiin entiselle kunnantalolle. Tyhjillään olevan vanhan terveysaseman laittaminen myyntiin ei ole herättänyt intohimoja.
– Koulu, päivähoito, kirjasto ja yhteispalvelupiste tässä yhdessä paikassa muodostavat hyvän palvelukeskittymän. Koulun oppilasmäärä on laskussa, mutta hyvän syntyvyyden ansiosta päivähoito pursuaa lapsia, luetteli Laine.

 

Lue lisää 13.10. Puruvesi-lehdestä

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...