0

Etelä-Savosta varapuheenjohtaja Suomen Yrittäjiin – Nina Rasola valittiin uutena

Jyrki Mäkynen jatkaa Suomen Yrittäjien puheenjohtajana. Varapuheenjohtajiksi valittiin Jaakko Männistö, Nina Rasola, Mikko Akselin ja Carita Orlando.

Suomen Yrittäjien liittokokous valitsi seinäjokelaisen Jyrki Mäkysen jatkamaan yrittäjäjärjestön johdossa. Mäkysellä ei ollut vastaehdokasta.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Jaakko Männistö Varsinais-Suomen Yrittäjistä 1428 äänellä, Nina Rasola Etelä-Savon Yrittäjistä 1302 äänellä, Mikko Akselin Taloushallintoliitosta 1089 äänellä ja Carita Orlando Pääkaupunkiseudun Yrittäjistä 1059 äänellä.

Startup-yrittäjä Jaakko Männistön Feedbackly Oy tekee asiakastyytyväisyysmittaamista eri laitteilla ja eri kanavissa. Hän on mukana myös perheyritys mainostoimisto Statiivin toiminnassa. Parikymmentä vuotta yrittäjänä toiminut Nina Rasola johtaa RL-Huolinta Oy:tä. Mikko Akselin toimii yrittäjänä puolisonsa kanssa vuonna 1991 perustamassaan, nyt 76 henkeä työllistävässä TietoAkseli Yhtiöt Oy -konsernissa. Carita Orlando perusti tilitoimiston vuonna 2005. Hän on myös toiminut hotellialan yrittäjänä. Tällä hetkellä hän toimii taloushallinnon kouluttajana ja yrityskonsulttina.

Varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelivat myös Tommi Matikainen Etelä-Karjalan Yrittäjistä,Kimmo Hanhisalo Keski-Pohjanmaan Yrittäjistä, Minna Nissilä Hämeen Yrittäjistä, Juhani Hyry Uudenmaan Yrittäjistä ja Sarianne Reinikkala Helsingin Yrittäjistä.

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien toimikausi on kaksi vuotta.

Suomen Yrittäjien liittokokous avasi perjantaina  Suomen Yrittäjien kaksipäiväisen päätapahtuman Valtakunnalliset yrittäjäpäivät. Tänä vuonna Vaasassa järjestettävä tapahtuma kerää yli 1300 yrittäjää eri puolilta Suomea. Lauantain seminaaripäivän päätteeksi yrittäjät kokoontuvat Yrittäjägaalaan, jossa jaetaan Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot. Gaalan juhlapuheen pitää liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, yli 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä puolet on yksinyrittäjiä ja puolet työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät noin 650 000 henkilöä. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu lähes 400 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 63 toimialajärjestöstä.

Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...