0

Tuhoaako Savonlinna lopullisesti Kerimäen virastotalon?

Kyllä minä perusteellisesti mieleni pahoitin, kun kuuntelin Savonlinnan virkamiesten esityksiä kuntalaistilaisuudessa virastotalon tulevasta kohtalosta. Nyt pitäisi ottaa aikalisä talon kylmilleen jättämistä koskevassa asiassa.
Yksi mahdollisuus talon pelastamiseksi olisi perustaa kiinteistöosakeyhtiö, joka irrotettaisiin kokonaan kaupungin byrokratiasta. Tekninen johtaja kehui, että talon myynti ei jää hinnasta kiinni. Löytyisikö Kerimäeltä perustajaa ja ostajaa edellä mainitulle kiinteistöosakeyhtiölle?
Aluejohtokunta voisi markkinoida toimistotiloja alemmilla vuokrilla kuin kaupunki. Kaupungin pyytämiä tilavuokriahan kenenkään ei kannata maksaa. Viime kesänä aluejohtokunnat julkaisivat markkinointilehden. Sen jälkeen tuli paljon yhteydenottoja, jotka kaatuivat vuokrien hintaan.

Entinen valtuustosali mielestäni tarvitaan kuntalaisten yhdistysten kokouskäyttöön. Virastotalolla voisi olla myös tarpeellinen tila yhdistysten arkistojen ja asiapapereiden säilyttämistä varten.
Kuntalaisten erilaisia harrastustiloja voitaisiin myös keskittää virastotalolle. Koska talossa on hyvät tietoliikenneyhteydet, toimistotiloille käyttöä varmaan löytyy. Luovaa mielikuvitusta käyttämällä käyttöä löytyy lisää. Käyttäjiä pitäisi löytyä sen verran että talon käyttökulut saataisiin katettua.
Jos virastotalo jätetään kylmilleen rappeutumaan keskelle kylää vanerit ikkunoissa, siitä tulee tuhopolitiikan muistomerkki, jota jokainen ohikulkija saa äimistellä ja kysellä, mikä tämä aavemainen rakennus on.
On hyvä kysymys, tuleeko kukaan paluumuuttoa suunnitteleva Kerimäelle asumaan nähtyään tällaisen rappioituneen aavetalon. Näin käy jos mennään euro edellä tulevaisuuteen seurauksista välittämättä.

Tuntuu, että on jo hätätila virastotalon pelastamiseksi. Nyt pitäisikin kuntalaisten ilmeisesti järjestää mielenosoitus virastotalon edustalla.
Paikalle kutsuttaisiin lehdistön edustajat ja alueuutiset. Näille kuntalaiset voisivat esittää ankaraa kritiikkiä ja ideoita talon käytöstä päättäjille. Kerimäki-Seura voisi tarjota hernesoppaa korvausta vastaan mielenosoitukseen osallistujille.
Esitys mielenosoituksesta on vapaasti käytettävissä. Vain toimeenpanijaa kaivataan. Itse lupaan maksaa sopasta kympin kannatuksen vuoksi,  ja jos joku perustaa kiinteistöosakeyhtiön, siihenkin voin pienellä summalla osallistua.
Tämä on Kerimäen tulevaisuudesta huolestuneen kuntalaisen kannanotto virastotalon puolesta. Tämä kirjoitus on laadittu ennen Itä-Savossa 26.9. olleita tietoja, joiden mukaan virastotaloa ei laiteta kylmilleen vielä ensi talvena. Talon tuhoutumisen vaara ei ole vielä kuitenkaan kokonaan poistunut.

Kari Mielonen
Maaseutuasuja
Kerimäki

 

Kirjoita Puruveteen!
Kirjoita mielipiteesi jostakin ajankohtaisesta asiasta.
Tekstin mitta mielellään enimmillään 3 000 merkkiä välilyönteinen.
Suosimme omalla nimellä kirjoittamista, mutta julkaisemme myös nimimerkkikirjoituksia.
Liitä aina mukaan yhteystietosi, ne jäävät vain toimituksen tietoon.
Kirjoita sähköpostilla uutiset@puruvesi.net tai kirjepostilla Puruvesi/Lukijan mielipide, Kauppatie 16, 58500 Punkaharju.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...