0

Kerimäellä järjestetään kaksipäiväinen hevostapahtuma

Saimaan Hevosurheilijat ry ja SEY Savonlinna ry järjestävät yhteistyössä Lounaskahvila Katriannan kanssa kaksipäiväisen koko perheen hevostapahtuman Kerimäellä. Tapahtuman järjestäjiin kuuluu myös löytöeläinkotia pitävä Taina Ansela. Tapahtumassa ei peritä pääsymaksuja.

Ensimmäisenä päivänä lauantaina 8. lokakuuta on vuorossa Suomenhevosen päivä Lounaskahvila Katriannan vastapäätä Kerimäen puukirkon nurmialueella. Esillä on viisi suomenhevosta eli Mellakka, Friisin Titanik, Puhtin Mahti, Ventterin Vili ja Topek.

Tapahtumassa ihmiset pääsevät tutustumaan hevosiin: esimerkiksi Ventterin Vilillä ja Topek Rasmuksella ihmiset saavat kärryajelua Kerimäen puukirkon ympäri kulkevaa hiekkatietä pitkin.

Saimaan Hevosurheilijat ry ja SEY Savonlinna ry tuovat tapahtumassa esille toimintaansa ja jakavat tietoa sekä materiaalia hevosen hyvinvointiin liittyvistä asioista sekä aiheesta ”hevonen liikenteessä”.

Tapahtuman toisena päivänä 9. lokakuuta kello 10-14 järjestetään Heppabrunssi Lounaskahvila Katriannan vastapäätä Kerimäen puukirkon nurmialueella. Joukko ratsastajia ratsastaa maastoratsastuslenkin päätyen hevosillaan Lounaskahvila Katriannaan, ja kahvilan takapihalla on tarjolla hevosten parkkipaikka, jossa SEY Savonlinna ry ja tapahtuman muut järjestäjät huolehtivat hevosten hyvinvoinnista ja paikallinen hevosheinäntuottaja Antti Heiskanen tarjoaa ”brunssin hevosille” sillä välin, kun ratsastajat halutessaan käyvät brunssilla.

Sunnuntaina tapahtumassa on tarjolla talutusratsastusta sekä muun muassa ”länkkärityylinen” tarkkuusammunta.

Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto ry toteuttaa jokavuotisen eläinten teemaviikon 4-10. lokakuuta. Tänä vuonna teemaeläin on hevonen ajatuksella ”Ole hellä hevoselle”. SEY Savonlinna ry ja Saimaan Hevosurheilijat ry tuovat esille toimintaansa ja jakavat tietoa ja materiaalia hevosen hyvinvointiin liittyvistä asioista sekä aiheesta ”hevonen liikenteessä”.

Lue lisää Kerimäen tapahtumasta 6.10. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...