0

Puut saivat kyytiä Kerimäellä – tykkiasemat otettiin näkyviin

Moottorisahat lauloivat urakalla muutaman kilometrin päässä Kerimäen Vasamalahdesta toissa sunnuntaina, kun puut saivat kyytiä Punkkerimäen tykkiasemien sisältä ja ympäriltä.
Metsän valtaamat Salpalinjan puolustusvarustukset saatiin jälleen näkyville talkoissa, joihin osallistui pääasiassa Savonlinnan reserviläisiä. Töissä oli vajaat kolmekymmentä talkoolaista.
Talkoot olivat monikansallinen tapahtuma, sillä raivaustöissä huhki hiki päässä myös kahdeksan miestä Viron Kaitseliitistä. Kaitseliit on Viron vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö.
Punkkerimäen mörssäriasemia kunnostettiin Etelä-Savon ely-keskuksen pari vuotta sitten tekemän suunnitelman mukaisesti.
Savonlinnan Reserviläisten puheenjohtaja Pekka Laitinen kiitteli töiden sujuneen suunnitellusti. Puita poistettiin tykkiasemien sisältä ja ympäriltä. Ohjeena oli, että järeät puut kaadetaan yhden metrin säteellä ja pienet kuuset ja vesat kolmen metrin etäisyydeltä.
Punkkerimäellä on neljä teräsbetonista valettua tykkiasemaa, eli tykkipatteri numero 405. Aseistukseksi oli tarkoitettu 229 millimetrin raskaita venäläisiä rannikkomörssäreitä, vuosimallia 1877. Mörssärien kantama olisi ollut 7,5 kilometriä.

Lue lisää 22.9. Puruvesi-lehdestä.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...