0

Vapaaehtoistyö kutsuu monenmoisiin tehtäviin

Seurakunnan vapaaehtoistyö ottaa lähtölaukauksen syksyn toimintaan tiistaina 20. syyskuuta Seurakuntakeskuksen juhlasalissa. Seurakuntatyössä on nykyään entistä enemmän toimia ja tehtäviä, joihin toivotaan mukaan vapaaehtoisia.
Koulutuksessa kokoonnutaan ensin kaikki yhdessä ja kartoitetaan vapaaehtoisen taipumuksia ja toiveita.  Myös 50 vuotta tänä vuonna täyttävä Savonlinnan Palveleva Puhelin etsii työhön vapaaehtoisia.
Työtä on monenlaista lapsien ja vanhusten ystävistä hartausavustajiin ja lähetyssopen myyjiin. Perinteisiä lähetyspiirin vetäjiä ja leivontatalkoolaisia tarvitaan myös aina, kuten kahvinkeittäjiäkin. Jokaiselle löytyy sopiva homma tai vaikka kaksikin.
– Iltaan tuleva vapaaehtoistyöstä kiinnostunut voisikin miettiä jo valmiiksi itselleen hyvin luontuvan homman tai oman erityisosaamisensa, esimerkiksi vaikka hyvä kuuntelutaito, kortinpeluu tai konserteissa ja kirjastossa käyminen, sanoo johtava diakoniatyöntekijä Mari Kulmala.

Vapaaehtoistyön aloitustilaisuus Seurakuntakeskuksella tiistaina 20. 9. klo 18. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse vapaaehtoistyön koordinaattori Marja Hyvöseen puh. 040 865 5653, johtavaan diakoniatyön viranhaltija Mari Kulmalaan 044 776 8058 tai lähetyksen toimistosihteeri Marjo Korhoseen 044 776 8095.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...