0

Lähiruokatuottajat ja matkailuyritykset kohtaavat Punkaharjulla

Lähiruokatuottajat, kuten marjanviljelijät ja suoramyyntitilat ovat yhä tärkeämpi osa matkailua Etelä-Savossa. Kotimaiset ja ulkomaalaiset matkailijat haluavat käydä tilavierailuilla ja ostaa tuotteita suoraan tuottajilta. Matkailijoiden tulisi kuitenkin tietää missä tuotteita on myynnissä ja maisteltavissa.

Sähköinen markkinointi on yksi keino nostaa ruokamatkailua vahvemmin esille Savonlinnan seudulla.

– Avainkysymyksiä ovatkin kuinka matkailijat löytävät itsepoiminta- ja suoramyyntitilat? Mistä he saavat tietoa tilojen tuotteiden myyntipaikoista? Tai tietoa mihin ruokatapahtumaan, retkelle tai kurssille voisi vierailun aikana osallistua? projektipäällikkö Marjut Kasper, Mikkelin ammattikorkeakoulusta pohtii.

Punkaharjulla Kruunupuistossa tiistaina 11.10. kello 9-14 järjestettävät Yritystreffit vastaa tähän haasteeseen. Tapahtuma on suunnattu lähiruokatuottajille ja Savonlinnan seudun ruokamatkailusta kiinnostuneille yrityksille. Yritystreffeillä lähiruokatuottajilla ja matkailuyrityksillä on mahdollisuus tutustua toistensa toimintaan ja tuotteisiin. Tapahtuman järjestää Ruokamatkailuideoita Saimaan seudulle -hanke yhdessä Savonlinnan yrityspalvelujen kanssa.

Matkailijat, tuottajat ja tuotteet kohtaavat myös verkossa. Visit Savonlinna -sivustolle on ideoitu uutta ruokamatkailuun liittyvää tuoteperhettä.

– Sivustolla yrittäjät voivat esitellä valmiiksi paketoituja ruokamatkailutuotteita, kuten teemaruokailuja, ruokakursseja ja muita ruokaan liittyviä retkiä ja tapahtumia, Kasper kertoo.

Visit Savonlinna on verkkopalvelu, joka toimii alueen matkailumarkkinoinnin välineenä ja reaaliaikaisena tietokanavana kaupungissa vieraileville ja matkailijoille.

– Kesä-elokuun aikana verkkopalvelu tavoitti yli 60 000 Savonlinnasta ja alueen tarjonnasta kiinnostunutta henkilöä, kehitysjohtaja Pellervo Kokkonen Savonlinnan yrityspalveluista kertoo.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...