0

Polvikosken alue päätettiin suojella

Vuosikausia pohdinnan alla olleesta Polvikosken alueesta tehtiin Enonkosken valtuustossa tiistaina yksimielinen päätös. 8,9 hehtaarin laajuinen kunnan omistama alue liitetään Metso-suojeluohjelmaan ja kunta saa puustosta kertakorvauksena 34 100 euroa, mikä on noin puolet puuston todellisesta arvosta.
Kunnanhallituksen esityksestä eriävän mielipiteen esitti ainoastaan valtuutettu Keijo Männynsalo sd, jonka mielestä suojelupäätös sovitulla tavalla olisi alueen luovuttamista pois pilkkahinnalla. Männynsalon mielestä järkevämpää olisi myydä alue valtiolle vähintään sadan tuhannen euron hinnalla tai jatkaa alueen kanssa nykyisellä tavalla. Männynsalon esitystä ei kuitenkaan kannatettu.
Keskustan valtuutetut Lauri Niiranen, Kari Turunen ja Petri Purhonen pitivät suojelusopimuksen tekemistä hyvin järkevänä. Maa-alan säilyminen kunnan omistuksessa takaisi enemmän vaikutusvaltaa alueen tulevasta käytöstä kuin myynti. Lisäksi merkittävä osa alueen puustosta on hakkuumahdollisuuksien ulottumattomissa niin sanotuissa kymppikohteissa eli pienialaisissa suojelukohteissa. Suojelusopimuksen myötä kunta saa korvausta puustosta, jota ei voisi kuitenkaan hakata.
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuomo Kautonen (kesk.) totesi suojelusopimuksen olevan mieleen seudun asukkaille ja takaavan alueen virkistyskäytön jatkossakin. Sopimuksella kunta pystyy turvaamaan luontopolun ja laavun käytön nykyiseen tapaan.

Lue lisää 25.8. Puruvedestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...