0

Kerimäkeläinen Anssi Mielonen kaatoi Punkaharjulla maakunnan ensimmäisen karhun

Etelä-Savon maakunnan ensimmäinen karhu kaatui Punkaharjulla maanantaina. Karhun ampui kerimäkeläinen Anssi Mielonen.

Karhu oli 165-kiloinen ja uroskarhu. Karhujahtiin mentiin Savonlinnassa lauantaina, ja tulosta tuli maanantaina.

Etelä-Savon alueelle myönnettiin poikkeuslupia viidentoista karhun metsästämiseen. Lupamäärä kaksinkertaistui edellisvuodesta. Kannanhoidolliset poikkeusluvat myönnettiin alueille, joilta on pidempään kirjattu pentuehavaintoja ja jolla on myös muiden havaintojen perusteella tihein karhukanta.

Riistakeskuksen mukaan Etelä-Savon levittäytymisvyöhykkeen alueelta on tulevana kautena mahdollista kaataa kahdeksan otsoa eli neljä enemmän kun viime kaudella.

Heinäveden ja Pieksämäen hakemusalueille myönnettiin lupa kahden karhun metsästämiseen. Juvan, Joroisten, Rantasalmen ja osan Mikkeliä kattavalla lupa-alueella pyydetään ensi syksynä kolmea karhua. Kangasniemen – Hankasalmen alueella on mahdollisuus kaataa yksi karhu. Mäntyharjun-Pertunmaan hakemukseen tehtiin kielteinen päätös.

Koko Suomen karhukannan levittäytymisvyöhykkeelle oli mahdollista myöntää kannanhoidollinen poikkeuslupa enintään 23 karhun metsästämiseen. Määrä on kahdeksan yksilöä suurempi kuin edellisvuonna.

Etelä-Savon vakiintuneen karhukannan alueelta tuli kolme poikkeuslupahakemusta. Kerimäen lupa-alueella on mahdollista kaataa yksi karhu. Enonkosken, Puumalan, Savonlinnan sekä Sulkavan kunnat kattavalla alueella kiintiö on kuusi otsoa. Savonrannan uusi hakemusalue ei vielä ylittänyt kannanhoidollisen poikkeusluvan kynnystä. Viime vuonna Etelä-Savon vakiintuneen kannan alueelta kaadettiin kolme karhua.

Karhuista tehdään havaintoja koko Etelä-Savon alueella. Yleistyvät havainnot pentueista kertovat riistakeskuksen mukaan kannan levittäytymisestä uusille alueille.

Luonnonvarakeskus on arvioinut riistakeskus Etelä-Savon alueen karhukannaksi ennen lisääntymiskautta 185–205 yli vuoden ikäistä karhua. Suomessa karhuja on noin 1850. Karhun metsästysaika alkaa elokuun 20. päivä ja päättyy lokakuun lopussa.

 

3 kommenttia aiheesta “Kerimäkeläinen Anssi Mielonen kaatoi Punkaharjulla maakunnan ensimmäisen karhun

 • 23.8.2016 at 06:57
  Permalink

  Onnittelut karhun metsästäjille ja kaatajalle havu hattuun

 • 24.8.2016 at 19:06
  Permalink

  Hieno juhlistus tänään aikamiehen ikään päässeelle kaatajalle!

 • 1.9.2016 at 21:40
  Permalink

  Karhuherra Punkaharjun
  Anssi antoi luodin laulaa
  Rusikoida selkärangan
  Hätistellä henkeänsä
  Uros siinä urvahteli
  Nukkui ikiunehen
  Kaatui kannollensa
  Antoi havun hattuhun
  Anssi kiitti ilomielin
  Totesi siihen Mielonen
  Otinpahan minkä sain.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...