0

Yrittäjille eloisa syysmiitinki

Punkaharjun yläasteella tapahtuu lauantaina 3. syyskuuta, jolloin 40-vuotisjuhlavuottaan viettävä Punkaharjun Yrittäjät järjestää syysmiitingin kello 10-14 välisenä aikana.
Yrittäjien varapuheenjohtaja Ruth Lähdeaho-Keron mukaan päivän ajaksi on luvassa monenlaista hyötyä ja hupia.
Hän kutsuu yrittäjiä, yhteisöjä ja yksityisiä ihmisiä osallistumaan tapahtumaan paitsi yleisönä, myös aktiivisina toimijoina.
Koulun tiloihin juhlasalissa ja piha-alueella on hyvin tilaa esitellä ja myydä tuotteitaan sekä kertoa ideoistaan. Tapahtumaan ehtii ilmoittautua vielä 23. elokuuta saakka.

Puolen päivän mittainen tapahtuma järjestetään paitsi yrittäjäyhdistyksen juhlavuoden, myös valtakunnallisen Yrittäjän päivän kunniaksi.
Virallinen Yrittäjän päivä on seuraavalla viikolla 5. syyskuuta, mutta Punkaharjulla teemoissa liikutaan jo ennakkoon.
Lähdeaho-Kero kertoo, että syysmiitingin tarkoituksena on koota ihmisiä yhteen tapaamaan toisiaan ja keskustelemaan päivän polttavista ja kiinnostavista asioista. Kohderyhmä on laaja: yritykset, yhdistykset, koululuokat ja kaikki muut mahdolliset toimijat.
– Tavoitteena on tunnistaa, minkälaisia yrittäjiä ja muita toimijoita lähialueellamme on ja mitä palveluita itse kukin tarjoaa. Alueen yritysten keskinäisen yhteistyön lisäksi haluamme vahvistaa koulumaailman ja elinkeinoelämän vuorovaikutusta.
Päivään on lupautunut osallistumaan esimerkiksi Yrityskylä-hanke, joka toimii Lappeenrannan seudulla. Punkaharjulaisia koululaisia on vieraillut Yrityskylässä, ja palaute on ollut innostunutta ja positiivista.

Syysmiitinki jatkaa myös keskustelutilaisuuksien sarjaa, joista kaksi ensimmäistä pidettiin viime vuoden syksynä ja tämän vuoden puolella Kahvila Pullaposkessa. Niissä olivat järjestäjinä Punkaharjun Yrittäjät ja MTK Punkaharju.
Kahteen aiempaan tilaisuuteen kutsuttiin Savonlinnan seudun kansanedustajat, ja myös syysmiitinkiin ovat lupautuneet perussuomalaisten Kaj Turunen, keskustan Hanna Kosonen ja vihreiden Heli Järvinen. He osallistuvat paneeliin, jossa uutena osanottajana on professori Göte Nyman.
Nymanilla on laajaa kokemusta muun muassa yliopistomaailman ja yritysten välisestä yhteistyöstä. Lisäksi Lähdeaho-Kero mainitsee, että Nyman puhuu mielellään ajan henkeä eli keskittämistä vastaan ja myös siitä, että pienimuotoinen voi olla hyvää ja toimivaa.
Nyman samoin kuin Lähdeaho-Kero ovat myös niin sanotun täsmäyttämisen puolestapuhujia. Hän määrittelee täsmäyttämien käsitteeksi, jossa luodaan tilaisuuksia erilaisten ihmisten, ideoiden, ajatusten ja jopa valmiiden tuotteiden kohtaamiselle.
Kohtaamisista voi syntyä paljon uutta, kuten uudenlaista yhteistoimintaa ja yritteliäisyyttä.
– Tulevaisuutemme on siinä, että teemme kaikilla tasoilla entistä tiiviimmin yhteistyötä ja hyödynnämme kaikkien osaamista ja tietämystä. Kaikkien ajatukset ovat tärkeitä, eikä ketään saa tyrmätä tai aliarvioida, Lähdeaho-Kero sanoo.

Syysmiitinkiin osallistuminen on ilmaista, ja jokaisen pitää itse huolehtimia mahdollisista esittelypöydistä. Miitingissä on arpajaiset, musiikkia, tanssia ja pelejä. Savonlinnan Musiikkiopiston soittajat esiintyvät tapahtumassa.
Miitinkiin on ilmoittautunut tällä hetkellä parisenkymmentä yritystä ja yhteisöä, mutta lisää yhä mahtuu. Tapahtumassa on myös LähiTapiolan alkusammutuskoulutus, johon Ruth-Lähdeaho toivoo yli 201 osallistujaa.
– Sen verran koulutukseen osallistuttiin Rantasalmen Lipposmarkkinoilla, joten me yritämme panna Punkaharjulla paremmaksi.

Syysmiitinkiin voi ilmoittautua 23.8. saakka sähköpostitse osoitteeseen punkaharjun@yrittajat.fi tai soittamalla Ruth Lähdeaho-Kerolle numeroon 040 550 1956. Miitinki pidetään Punkaharjun yläasteen juhlasalissa ja piha-alueella, osoitteessa Palomäentie 2, 58500 Punkaharju.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...