0

Vuoden 1976 ylioppilaat kokoontuivat Kerimäellä

Siitä on jo 40 vuotta, kun laitoitte ylioppilaslakin päähänne. Ja silti näytätte vielä ihan hyväkuntoisilta. Näin totesi Kerimäen lukion eläkkeellä oleva rehtori Matti Kosonen viime perjantaina vanhoille ylioppilaille.
– Te olitte hyvin mieleenpainuva vuosikerta ja yksi rakkaimmista, arvioi puolestaan luokanvalvoja lehtori Eila Silvennoinen. Tässä vaiheessa tuli kyynel silmäkulmaan paikalle saapuneille parille kymmenelle oppilaalle.
Eläkkeelle aivan hiljattain jäänyt koulun rehtori Jaakko Hassinen toivotti vanhan valvontaluokkansa oppilaat tervetulleeksi vuosi sitten peruskorjattuun koulurakennukseen. Koulu oli otettu käyttöön vuonna 1968 eli samana vuonna, jolloin suuri osa näistä oppilaista oli aloittanut oppikoulun.
– Olen ylpeä koulun kunnosta nyt remonttien jälkeen. Voin hyvin siirtyä nyt eläkkeelle työn valmistuttua.

Lehtori Matti Martikainen tervehti matematiikan ja fysiikan opettajana vanhoja oppilaitaan.
– On ilo todeta, että aika moni teistä on todellakin oppinut jotain opetuksestamme. Olette hyödyntäneet matematiikkaa ja fysiikkaa omissa jatko-opinnoissanne ja jotkut teistä ovat päätyneet jopa itse tämän alan opettajiksi.
Anna-Maija Huttunen, Eija Tynkkynen, Matti-Pekka Parkkinen ja Jukka Suomalainen olivat hienosti loihtineet koululle ohjelmaa ja kahvitarjoilun.
– On hyvä,  että esittelemme nimeltä mainiten itsemme vähintään vartin välein, sillä muisti ei aina pidä, muistutti Suomalainen tilaisuutta juontaessaan.
Vanhat ylioppilaat siirtyivät Pääkantaan jatkamaan kouluaikojen muistelemista. Muukkosen Matti myöhästyi tälläkin kerralla koulusta, mutta ehti Pääkantaan vanhoja tuttuja tapaamaan. Nousiaisen Ollin tunnistivat kaikki, sillä hänellä oli rintataskussaan oma ylioppilaskuvansa.

Pääkannan keskusteluissa esiin nousivat vanhojen ylioppilaiden kiitollisuus Kerimäen koulun hyvästä opetuksesta ja huolenpidosta, jotka ovat kantaneet maailmalla eteenpäin. Samalla oltiin huolissaan siitä, että nykyiset nuoret Kerimäellä saisivat koulustaan yhtä hyvät elämän eväät pärjätäkseen kovassa kilpailussa ja tulevassa työelämässä.
Makkosen Ritva oli kerännyt luettavaksi ison pinon 2000-luvun Puruvesi-lehtiä, joissa kerrottiin juuri näiden ylioppilaiden kokemuksista Kerimäen kouluissa ja harrastuksissa. Pöydillä oli nähtävänä lisäksi tämän vuosikerran vanhoja keskikoulun ja lukion luokkakuvia, joissa näkyi 1970-luvun nuorten veikeä vaate- ja hiusmuoti.
Silvennoisen Jouni Old Spice-yhtyeestä pakeni paikalta soittamaan Puruvesi Poppiin, jonne moni siirtyikin tapaamisen päätteeksi. Paikalla olleilta kerätty kolehti päätettiin luovuttaa Kerimäen koululaisten kummien kautta koulun nykyisille oppilaille tulevassa kevätjuhlassa
Luokkajuhla päättyi iloisissa tunnelmissa toteamukseen Korhosen Maken sanoja lainaten.
– Nyt kun on käyty läpi lääkitykset, on hyvä sopia seuraava tapaaminen. Ei kuitenkaan kovin kauaksi tulevaisuuteen, jotta edes joku sen muistaa ja pääsee vielä omin jaloin paikalle.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...