0

Yhteisöteatteria seudun pitäjiin

Savonlinnan 4H-yhdistyksen tämän vuoden näkyvin ponnistus on yhteisöteatteriesityksen valmistaminen.
Tienoon komeljanttarit -hanke toteuttaa alkutalven aikana useita teatteriesityksiä, joissa osa näyttelijöistä vaihtuu sen mukaan, mihin pitäjään rantaudutaan.
Näytelmä on 80-vuotisuuttaan juhlivan yhdistyksen näkyvin tuotanto.
Hankkeen vetovastuun on juuri ottanut Saara Suomäki, joka sekä ohjaa ja käsikirjoittaa näytelmän. Suomäki on muuttanut Helsingistä Savonlinnaan ja on koulutukseltaan puhe- ja draamataiteen opettaja.
– Teemme kiertueteatteriesityksen, jossa ydinryhmä eli pääosan esittäjät pysyvät samoina, mutta suuri osa näyttelijöistä kuten muistakin tehtävistä vaihtuu kyläkunnittain. Näytelmä on perustaltaan sama, mutta se saa jokaisessa esityspaikassaan omia erityspiirteitä.
Näytelmä myös harjoitellaan kaikissa esityspaikoissa paikallisten lasten, nuorten ja aikuisten kanssa.

Suomäki on laatinut käsikirjoituksen, johon on haettu inspiraatiota lukuisilta eri-ikäisiltä ihmisiltä. Hän kertoo koostaneensa tarinan, jossa seurataan tytön elämää;  kyseessä on kasvutarina.
Savonlinnan 4H-yhdistyksen väki ja hankkeen projektipäällikkönä toiminut Anni Liukkonen on esimerkiksi kuljettanut kylillä suurta tarinasalkkua, johon ihmiset ovat voineet kirjoittaa tuntemuksiaan ja tarinoitaan. Niitä on kerätty myös sähköisesti.
–  Käsikirjoituksen taustatyössä on ollut mukana kymmeniä ihmisiä, Suomäki sanoo.

Yhteisöteatteri saa ensi-iltansa 4. marraskuuta Punkaharjun Kulennoisissa. Sen jälkeen teatteriesitys nähdään Savonlinnan Varparannalla ja Ahvensalmella, Kerimäellä ja Kerimäen Anttolassa sekä Savonlinnassa ja Savonlinnan Kallislahdessa.
Tienoon Komeljanttarit on Savonlinnan 4H-yhdistyksen hanke, jota toteutetaan Piällysmies-leaderin osarahoittamana vuosina 2015-2016.

www.tienoonkomeljanttarit.fi

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...