0

Vesien korkeudet laskussa – silti vedet normaalia ylempänä

Vuoksen vesistöalueella järvien vedenkorkeudet ovat pääosin laskussa. Heinäkuun alkupuolen runsaat sateet nostivat paikoin vedenkorkeuksia,  ja monet järvet ovat vielä ajankohdan tavanomaista korkeammalla.

Saimaan pinta on tällä hetkellä noin 20 senttiä ajankohdan keskitason yläpuolella, mutta hitaassa laskussa. Ennusteen mukaan se laskee elokuun loppuun mennessä 5-10 senttiä. Laskusta huolimatta Saimaan vedenkorkeus pysynee syksyn ajan keskimääräistä korkeammalla.

Pohjaveden pinnat ovat maakunnassa ajankohdan keskitason tuntumassa tai sen yläpuolella. Heinäkuun sateet hidastivat vedenpintojen laskua pohjavesialueilla ja kaivoissa vedenpinnat monin paikoin nousivat. Voimakkaat sateet ovat voineet heikentää kaivovesien laatua, kun pintavesiä on päässyt kaivoihin.

Järvivedet ovat elokuun alkupuolella viilentyneet heinäkuun lopun lukemista. Maakunnan suuremmissa järvissä pintaveden lämpötila on tällä hetkellä 18-19 astetta.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...