0

Minna Raassina Vuoden kanttoriksi

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2016 Savonlinnan seurakunnan johtavan kanttorin, musiikin maisterin ja diplomiurkuri Minna Raassinan.

Raassina vastaanotti palkintonsa Urkuyö ja Aaria -festivaalilla järjestetyn Suomen Kanttori-urkuriliiton jäsentapaamisen yhteydessä Espoossa torstaina.

Valinnan perusteluissa todetaan, että Raassina on laaja-alainen muusikko, joka työskentelee kahdeksan kanttorin tiimin esimiehenä Savonlinnassa. Raassina on kanttorin työssään onnistunut yhdistämään esimiestehtävät taiteellisen työskentelyyn. Hän on luonut ja pitänyt yllä yhteyksiä kulttuurielämään niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Muusikkona Raassina on esiintynyt solistitehtävissä niin urkurina kuin laulajanakin. Lisäksi hän on toiminut urkujensoiton opettajana Savonlinnan musiikkiopistossa sekä Savonlinnan taidelukiossa. Raassina on toiminut vuoden 2010 kesäkuusta lähtien Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterin urkurina. Opiskeluvuosinaan Raassina toimi alttolaulajana GewandhausKammerchorissa Leipzigissa.

Raassina on syntynyt 1976 Kiihtelysvaaralla. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2000. Lisäksi Raassina on opiskellut Leipzigin Staatliche Hochschue für Musik und Theaterissa ja suorittanut Diplomkirchenmusiker-tutkinnon (A) vuonna 2003. Hän on työskennellyt vuosina 2003-2005 freelance-muusikkona ja kanttorin sijaisena Leipzigissa vuosina 2003-2006.

Savonlinnan seurakunnan johtavana kanttorina hän on toiminut elokuusta 2006 lähtien.

Minna Raassinalle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...