0

Hassinen eläkeelle, Kauppinen uudeksi yhtenäiskoulun rehtoriksi

Vuonna 2011 Kerimäen silloinen kunnanjohtaja Kari Rannanpiha pyysi yläkoulun ja lukion rehtori Jaakko Hassiselta, että tämä hoitaisi vielä yhden kouluremontin.
– Seuraavana vuonna otettiinkin rahat pois ja sitten tuli kuntaliitos. Vuonna 2014 tuli uusi tieto valtion rahoista. Nyt sekin remontti on sitten tehty, sanoo Hassinen ja katsoo tyytyväisenä Kerimäen koulukeskuksen pihamaalla olevaa pienpelikenttää.
Hassisen eläkepäivät alkoivat elokuun alussa. Hän olisi päässyt vapaalle jo aikaisemmin kuin tämän vuoden elokuun alussa, mutta koulukeskuksen peruskorjaukset pitivät miehen työssä tähän asti.
– Nämä neljä vuotta olivat kyllä tosi hyvää aikaa. Remonttien edistymistä oli mielenkiintoista seurata.
Hassinen kiittelee Savonlinnan kaupunkia koulukorjausten tunnollisesta toteutuksesta.
– Kerimäellä on nyt Savonlinnan nykyaikaisin koulu. Vastaavaa saa hakea kauempaakin.

Nyt Kerimäen kirkonkylän koulukeskuksessa ollaan monella tapaa uuden edessä.
Koulukeskuksen peruskorjausten viimeinenkin vaihe on valmistunut, esikoululaiset aloittaneet A-koulun päädyssä uusissa tiloissa ja uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön alaluokilla.
Ja kaiken päälle Kerimäellä on yhdistetty kirkonkylän alakoulu ja yläkoulu uudeksi yhtenäiskouluksi, jolla on yksi yhteinen rehtori. Tehtävässä aloitti elokuun alussa savonlinnalainen Tuija Kauppinen, jonka vastuulla ovat myös Savonrannan yhtenäiskoulu ja Kerimäen lukio.
– Mielenkiintoinen kokonaisuus on käsissä. On tosi oiva tilanne, että samaan aikaan otetaan käyttöön yhtenäiskoulu ja uusi opetussuunnitelma, sanoo Kauppinen.

Yhtenäiskouluun siirtyminen on iso hallinnollinen muutos, kun kaksi, tai oikeastaan kolme koulua tulee yhden rehtorin johdettavaksi. Arjessa muutos näkyy aikaa myöten niin, että samat opettajat sukkuloivat entistä enemmän ala- ja yläluokkien välillä.
– Luokanopettajat saavat näkemystä, millaista on aineenopettajan työ, ja toisin päin. Yhteistyö varmasti lisääntyy koulujen välillä.

Sen sijaan Punkaharjulla Punkaharjun yhtenäiskoulun rehtori Jukka Yli-Peltolan päätyöpiste siirtyy alakoululle. Yläkoulun apulaisrehtorina aloittaa Jani Repo.

– Punkaharjun lukio työllisti Jukkaa paljon. Nyt kun lukio on kiinni, on Jukalla sen puolesta enemmän aikaa. Alakoulun puolelta tulikin toive, että Jukka voisi olla enemmän siellä. Alakoulun apulaisrehtorin Mikko Sairasen siirtyessä Kerimäelle opettajaksi jäi apulaisrehtorin paikka yläkouluun auki, Jani Repo kertoo.

 

Lue lisää Hassisen, Kauppisen ja Repon ajatuksia 11.8. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...