0

Kohta jylisee Harjulla

Tulevana viikonloppuna Puruveden ympäristössä on luvassa V2-nelitahtimoottoreiden jylinää. Perjantaina käynnistyy Punkaharju Resortissa Tuunaansaaressa Intruder Club Finland -moottoripyöräjärjestön vuoden päätapahtuma.
Järjestön vuosittainen kokoontumisajo, miitti, pidetään jossakin päin Suomea elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.
Tämä vuonna järjestön Savo-Karjalan alue kokoaa tapahtuman ensimmäisen kerran Punkaharjulle 5.-8. elokuuta väliseksi ajaksi.

Perjantaista sunnuntaihin kestävän tapahtuman järjestäjiin kuuluva Pekka Yrjänä Heinävedeltä kertoo, että Punkaharjun miittiin odotetaan jopa 300 moottoripyörää.
Valtakunnalliseen järjestöön kuuluu tätä nykyä 620 jäsentä. Naisia jäseninä on noin 15 prosenttia.
Vuonna 2004 perustettu järjestön ytimenä on Yrjänän mukaan ajaminen, yhdessäolo ja myös pyörien rakentaminen.
– Samanhenkisen ihmisten yhdessäolo on tärkeää. Kun tapaamisiin tullaan, kaikki tulevat tasavertaisina ihmisinä ja motoristeina. Työasioista ja titteleistä ei keskustella.
Vaikka järjestön nimi viittaa japanilaisen Suzukin valmistamaan Intruder-malliin, järjestöön voivat liittyä kaikilla pyörämerkeillä ajavat motoristit. Valtaosa jäsenistöstä on kuitenkin Intruderin omistajia.

Punkaharjun miitti alkaa perjantaina puolen päivän jälkeen. Pyöriä saapuu päivän mittaan, ja illalla Punkaharjun Resortissa esiintyy Kalle Pakarinen Band.
Motoristitapahtuma näkyy ja kuuluu lauantaina puolen päivän jälkeen Puruveden alueella, sillä miittililäiset starttaavat kello 12 Punkaharjulta paraatiajolle.
Ajoreitti suuntautuu Punkasalmen keskustasta Kesälahden tietä valtatie 6:lle, josta palataan Villalan kautta Kerimäelle.  Paraatilaiset kahvittelevat Hotelli Herttuassa, ja Yrjänän mukaan motoristit ovat Kerimäen kirkonkylällä noin kello 13.20.
Lauantain ohjelmaan kuuluu muassa jäsenistön palkitsemisia sekä arvonta, jonka tuotto ohjataan Savonlinnan kriisikeskukselle ja kohdennetaan nuorten kriisityöhön. Myös lauantaina soittaa Pakarisen bändi.
Pekka Yrjänä sanoo, että yleisö on tervetullutta Punkaharju Resortiin tutustumaan moottoripyöriin ja motoristeihin. Vaikka pyörät ovat esillä alueella koko viikonlopun, lauantaina järjestetään kello 16-18 pyöränäyttely ja muuta pihaohjelmaa.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...