0

Enonkoski näyttää mallia

Enonkoskelaisten liikunnalliset mahdollisuudet ovat hyvällä tolalla, kehaisi liikuntafysiologi Jukka Kapanen puhuessaan vajaa viikko sitten Enonkosken kotiseutujuhlassa.
Kapasella täytyy olla hyvä käsitys suomalaisten paikkakuntien liikunnallisista mahdollisuuksista. Hän työskentelee Paavo Nurmi -keskuksessa, ja Turussa toimivan liikuntalääketieteen keskuksen tavoitteena on lisätä yksilön ja yhteisöjen hyvinvointia liikunnan ja terveiden elämäntapojen avulla. Keskus perustaa toimintansa tutkittuun tietoon.
Kapanen on oikeassa siinä, että enonkoskelaisten ei tarvitse lähteä kauemmaksi kotikunnasta pystyäkseen vaalimaan kuntoaan. Kunnassa on liikuntatalo, johon rakennetaan uusi kuntosali. Lisäksi Enonkoskelta löytyy frisbeegolf-rata, yleisurheilukenttä, tenniskenttä ja lasten leikkikenttiä. Talvisin on jääkiekkokaukalo ja hyvä latuverkosto.
Hatunnoston arvoista Enonkoskella on myös se, että liikkuminen on ilmaista. Monessako kunnassa kuntosali ja jumppien käytöstä ei peritä maksua?
Enonkoskella on helppoa harrastaa liikuntaa. Toivottavasti hyvä liikuntavarustus ja maksuttomuus kannustavat kuntalaisia runsain joukoin huolehtimaan kehonsa hyvinvoinnista.
Vaikuttaa siltä, että Enonkoskella on sisäistetty, että hyvillä liikuntapalveluilla on iso merkitys ihmisten hyvinvointiin ja myös terveyteen. Liikunnallinen ihminen todennäköisesti jaksaa muita paremmin vanhuuteen saakka, ja siitä koituu yhteiskunnalle myös taloudellisia säästöjä.
Moni kunta voisi ottaa mallia Enonkoskesta.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...