0

HaTTu-toiminta tukee vähävaraisten lasten ja nuorten harrastuksia

Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry (NuTu ry) on valmistellut lasten ja nuorten harrastetoiminnan tukemiseen suunnattua HaTTu-toimintaa. Tarkoituksena on tukea vähävaraisten perheiden 7-17-vuotiaiden
lasten ja nuorten harrastustoimintaa taloudellisesti, toiminnallisesti ja välineellisesti.

NuTu ry:n mukaan harrastukset maksavat paljon. Monesti lapsi tai nuori ei voi aloittaa harrastusta tai joutuu lopettamaan sen perheen vähävaraisuuden takia.

HaTTu-toiminta tukee lapsia ja nuoria harrasteseteleillä.  Toiminnan kautta myönnetään harrasteseteleitä lapsen tai nuoren harrasteseuralle tai -taholle. Tuki vähentää perheen kuluja harrastustoimintaan ja turvaa harrastuksen aloittamisen tai jatkamisen.

Hakukaavakkeita on saatavissa www.nutu.fi ja www.Po1nt.fi/savonlinna sekä paperisena versiona sosiaalitoimistosta sekä Nuorisotalo Posselta. Hakuaika päättyy 12. elokuuta.

Lisäksi tulevaisuudessa HaTTu-toiminnan kautta on mahdollisuus lainata välineistöä muun muassa musiikkiin
ja liikuntaan. Samoin tulevaisuudessa HaTTu- toimintaan liittyy harrastusvälineiden kierrätyspiste, josta voi vaihtaa harrastusvälineitä tai tehdä edullisia ostoksia.

HaTTu-toiminta osallistuu lisäksi tapahtumiin ja kampanjoihin, jotka tukevat harrastuksen aloittamista.

Toiminnan vastuutaho on Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry:n perustama johtoryhmä, joka toteuttaa, ohjaa ja seuraa käytännön tukitoimintoja. Johtoryhmä tekee esitykset NuTu ry:n hallitukselle tuen myöntämisestä ja eri toimintojen toteuttamisesta.

Johtoryhmässä ovat edustajat Savonlinnan kaupungin perusturvasta, Savonlinnan keskikaupungin Lions Clubeista, Savonlinnan Seudun Yrittäjät ry:sta sekä NuTusta.

Viikon kysymys

Pitäisikö valtion korvata yrityksille koronan aiheuttamat tappiot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...