0

Pyhän Olavin päivä perjantaina – karaokekisan finaalissa kaksi kerimäkeläistä

Savonlinnan kaupungin 377. syntymäpäivä käynnistyy oopperapäivän ja Pyhän Olavin päivän avauksella Ravintola Waahdon terassilla kello 10 perjantaina 29. heinäkuuta.

Päivän avaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen Savonrannalta. Pyhän Olavin sijaan kuullaan tänä vuonna tervehdys tieteen maailmasta. Sen esittää Savonlinnassa 1737 syntynyt akateemikko Erik Laxman.

Päivän avauksen ohjelmassa on myös aikaisemmin kaupungintalolla pidetty Savonlinna-mitalien jako ja perinteinen Helsingin Savonlinna-seuran nimeämän Mustan Pässin julkistaminen. Tilaisuuden juontaa Aarno Cronvall.

Joel Lehtonen syntyi 135 vuotta sitten nykyisin Savonlinnaan kuuluvassa Säämingissä. Sen  kunniaksi Joel Lehtosen seura järjestää leikkimielisen Juutaksen säkinkantokilpailun ja kävelykierroksen Joel Lehtosen jalanjäljillä. Nukketeatteri Sytkyt esittää Riihisaaressa tervahöyry Mikon ruumassa Joel Lehtosen satuun perustuvan Kanojen kukkelmania -nukkenäytelmän.

Kauppatorilla lapsia viihdyttää Mörriganes -lastenorkesteri, joka koostuu Halavatun Papoista tutuista muusikoista.  Perinteisen ohjelman lisäksi torilla on Kennelliiton kaverikoirien palkitseminen ja kansainvälisen Peace Run –tapahtuman ja juoksijoiden esittely. Illan bändit ovat Pate Friman & Orient Express Joensuusta ja paikallinen Poor Fellas. Juhlapäivän päättää upea ilotulitus.

Pyhän Olavin päivään kuuluu myös Pyhän Olavin Kuninkaallisen Karaoken loppukilpailu kello 18 alkaen Kauppatorilla. Siinä kilpailee kymmenen laulajaa, joista kaksi on Kerimäeltä: Jari Ylinen ja Marko Kuivalainen. Muut finalistit ovat: Nora Kankkunen, Savonlinna, Tuula Kemppi, Sulkava, Moona Nyman, Sulkava, Inka Penttinen, Savonlinna, Laura Ahlroos, Savonlinna, Pekka Roschier, Savonlinna, Arto Korhonen, Savonlinna ja Kari Kettunen, Joroinen.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...