0

Etelä-Savosta kolme hevosta Kuninkuusraveihin

Etelä-Savosta on valittu kolme suomenhevosta Turussa 29.- 31.7. kilpailtaviin Kuninkuusraveihin.

Hevoset ovat Camri Punkaharjulta, Tuli-Karkelo Savonlinnasta ja Suivikas Kangasniemeltä.

Camrin omistaja ja  kasvattaja on Jani Konnu. Valmentaja ja hoitaja on Jorma Konnu. Ohjastaja on Tuomas Pakkanen Siilinjärveltä.

Camri on menestynyt aiemmin kuninkuuskilpailussa juoksemalla kokonaiskilpailun viidenneksi Joensuussa vuonna 2015. Vuonna 2014 se keskeytti Porissa ja oli kokonaiskilpailun kolmas Kuopiossa 2013.

Jorma Konnun mukaan kuninkuuskilpailuun pääseminen on unelma, jonka voi suomenhevosen kanssa saavuttaa.

– Camri on ollut tämän kauden niin hyvä, että tavoitteet ovat Turussa korkealla. Hevonen valmistautuu samalla lailla, on startti sitten Suurmestaruus tai iltaravit ja sillä kaavalla mennään. Oriin vahvuus on kova lähtönopeus, minkä ansiosta hevonen saa usein hyvän juoksupaikan.

– Vastustajia riittää Jokivarren Kunkun, Vitterin, Maratin ja Suivikkaan johdolla. Kokonaiskilpailussa jos mielii kolmen parhaan joukossa olla, pitää olla tuuriakin mukana. Linja-auto on lähdössä täältä raveihin, joten eiköhän siellä kannustajiakin ole.

Tuli-Karkelon omistajat ja kasvattavat ovat Elina ja Tapio Kukkonen, joka myös valmentaa ja ohjastaa hevosta. Sen hoitaja on Elina Kukkonen.

Kuningatarkisoissa hevonen juoksi kokonaiskilpailun kahdeksanneksi Joensuussa viime vuonna.

Tapio Kukkonen kertoo katsoneensa julkistusohjelmaa Facebookista, ja helpotus oli valtaisa, kun nimi kiinnitettiin tauluun.

– Tähän kilpailuun on tähdätty ja sinne päästiin, vaikka koko kesä on oltu kiikun kaakun. Nyt on sellaiset odottavat fiilikset. Hienoa päästä isoihin lähtöihin mukaan. Tuli-Karkelo tuntuu kotona positiiviselta. Yritetään kolmea ehjää juoksua ja sijoitusta kokonaiskilpailussa viiden parhaan joukossa.

Kukkosen mukaan laukkahomman kanssa saa olla varuillaan koko ajan, mutta tamman väkevyys ja vauhtikestävyys on se valtti sitte, kun aletaan ajaa koko matka kovaa.

– Silloin ollaan kärkiporukkaa. Saaga S on ykkönen ja Huimariina kakkonen, mutta muuten porukka on aika tasaista ja päivän kunto ratkaisee paljon niiden välillä. Savonlinnasta on matkaa Turkuun, joten kannustajia ei varmaan ihan satamäärin lähde, mutta kymmenen-kaksikymmentä kuitenkin.

Suivikkaan omistaa Terho Rautiainen Kangasniemeltä. Hevosen kasvattaja on Erkki Sikanen Savonlinnasta. Rautiainen sekä valmentaa että ohjastaa Suivikasta, ja sen hoitaja on Maarit Huttunen.

Kuninkuuskilpailussa hevonen oli kokonaiskilpailun toinen Joensuussa viime vuonna.

Rautiainen sanoo, että kuninkuusravit on hieno kokemus ja on mukavaa, että ollaan päästy mukaan.

– Viimeksi tuli vain harmittava laukka lopussa, mutta Suivikkaalla pitäisi olla kyllä kaikki kunnossa ja neljän-viihden parhaan sakkiin pyritään kokonaiskilpailussa. Suivikkaalla saisi olla vähän enemmän lähtönopeutta, mutta toisaalta ori kestää kyllä kaikki juoksupaikat. Oriiden kisa on kovatasoinen. Jokivarren Kunkku on tietenkin suosikki. Ja muita kovia on sitten Vitter, Köppinen, Camri ja Välähdys.

Kuninkuusravit on Suomen merkittävin ravitapahtuma ja yksi suurimmista vuotuisista urheilutapahtumista. Se kerää vuosittain yli 50 000 kävijää ja kuuluu kävijämäärässä mitattuna maailman suurimpiin ravitapahtumiin.

Ravikansan keskuudessa Kuninkuusravit on erittäin arvostettu, koska se esittelee kansallisrotumme suomenhevosten parhaimmiston. Kaksitoista kantakirjattua tammaa ja kaksitoista kantakirjattua oria kamppailevat kaksi päivää kestävässä kilpailussa kuninkaan ja kuningattaren tittelistä.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...