0

Hevoset pitävät maaseutua elävänä

Punkaharjulaisittain saatiin jälleen kokea ansaittua ylpeyttä, kun Camri ravasi Mikkelissä viime viikonvaihteessa Suurmestariksi.
Kuten tämän lehden haastattelussa paljastuu, Camri on hyvässä kunnossa, ja seuraavaksi se matkaa Turkuun Kuninkuusraveihin.
Camri on oivallinen esimerkki hevosesta, joka on kasvanut menestykseen. Taustalla on lukuisten ihmisten suuri työ, ja tällä hetkellä se kantaa hedelmää.
Camrin kaltaisia onnistumisia tipahtelee silloin tällöin Etelä-Savoon, ja ne osaltaan vahvistavat uskoa siihen, että tinkimättömällä puurtamisella täkäläinen hevostalous saavuttaa hienoja onnistumisia.
Hevostalous on tärkeä maaseudun elinkeino, ja se pitää maaseutua elävänä omalla tavallaan. Se on monella maatilalla olennainen liitännäiselinkeino, olipa kyse sitten ravi- tai ratsastustoiminnasta.
Suomen Hippoksen julkaisema Hevostalous lukuina -raportti kertoo, kuinka merkittävästä elinkeinosta on kyse.
Vuonna 2015 Suomessa oli runsaat 74 000 hevosta, ja raviurheilun harrastajia ja seuraajia oli yli 200 000. Ratsastuksen harrastajia oli 170 000.
Hevosala on myös tärkeä työllistäjä, sillä toissa vuonna se antoi työtä 15 000 ihmiselle, ja hevostallejakin oli peräti 16 000.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...