0

Kyläseppien tekeleitä lauantaina Putikossa

Punkaharjun Putikossa on lauantaina nähtävillä paikallisten ”kyläseppien” taidonnäytteitä sekä vanhoja ajoneuvoja. Puruveden Masinistien järjestämä tapahtuma pidetään Esa Tuunasen kotitilalla Taipaleentien varressa.
– Perusidea on se, että tuodaan näytille paikkakuntalaisten itse tekemiä tai tehdastekoisista paranneltuja maa- ja metsätalouskoneita. Paikalle tuodaan myös vanhoja ajoneuvoja ja oman osionsa muodostaa myös Tuunasen Esan kotimuseo, kertoo Puruveden Masinistien Jarmo Mielonen.
Mielosen mukaan paikalle on tulossa ainakin noin parikymmentä eri ”tekelettä”. Niissä yksi keskeinen nimittäjä on kierrätys. Monet laitteet ovat osin tai täysin romumateriaalista, tai muuten vaan hyödyttömäksi jääneestä tavarasta käyttökuntoon jalostettuja.
– Paikalle on tulossa näytille muun muassa itse tehty automaattikäyttöinen sirkkeli, sekä traktoriin sopivat lana- ja kannonnostokone.
Kone-esittelyiden lisäksi paikalle on järjestetty kestitystä. Myynnissä on Ruokolahden maa- ja kotitalousnaisten toimesta kahvia ja lettuja, lisäksi Kala-Kutvonen paistaa muikkuja.
”Kyläseppien tekeleitä” on Puruveden Masinistien tämän vuotuinen päätapahtuma. Yhdistyksessä on tällä hetkellä noin 35 jäsentä. Aktiivisemmin toiminnassa on mukana toista kymmentä henkeä. Pääsylippu tapahtumaan maksaa seitsemän euroa, alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...