0

Puhtaan urheilun puolesta

Tutustuminen Voimantuotto -urheiluseuran toimintaan on opettavainen kokemus monessa mielessä. Tämän jälkeen ei enää tee mieli väittää, ettei syrjäisillä maaseutukylillä olisi harrastusmahdollisuuksia.
Kyllä on, jos näkee vähän vaivaa ja käyttää mielikuvitustaan. Kaiken ei tarvitse olla ulkoapäin syötettyä.
Viime syksynä perustetun voimailuseura Voimantuoton keskuspaikkana toimii Lamminahon tilan konehalli Kerimäen Kuokkalassa ja harjoitusvälineetkin on pitkälti omaa tuotantoa. On hiekalla täytettyä maitotonkkaa, betonitäytteistä tynnyriä ja muitakin välineitä on hitsattu omana työnä.
Seuran harjoitusvälinemestarina toimii Lamminahon tilan isäntä Perttu Räsänen, jolla on tarvittava hitsaus- ja metallinkäsittelytaito.
Valmennuspuolella vastuu on langennut pitkälti Olli-Pekka Pölläselle, joka on myös seuran puheenjohtaja. Voimailusta kiinnostunut seurue on löytänyt toisensa pääosin Olli-Pekka Pölläsen ohjaamien liikuntaryhmien kautta.
Seuralla on kahdeksan jäsentä, joita yhdistää kiinnostus voimailuun kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Seuran jäsenet ovat katsoneet, että maatilan konehalli on heidän harrastustaan ajatellen tarkoituksenmukaisin ja mukavin harjoittelupaikka. Kaupungin kiiltäville kuntosaleille ei ole halua mennä, koska oikeastaan karu ympäristö sopii voimailuun parhaiten.
– Täällä ei tarvitse hienostella, eikä miettiä miltä näyttää. Voi harjoitella virttyneissäkin verkkareissa, jäsenet sanovat.

Konahalliharjoitukset ovat tuottaneet hyvää tulosta. Voimantuotto-seuran jäsenillä on kuluvalta vuodelta kolme SM-mitalia ja syyskuussa innokkaimmat harrastajat osallistuvat MM-kilpailuihin.

 

Lue lisää 14.7. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...